منابع میگویند سفارت و قنسولگری افغانستان در برلین و بن آلمان خواهان تعامل با طالباناند
یک منبع از وزارت خارجه طالبان به افغانستان اینترنشنال گفت که سفارت و قنسولگری افغانستان در برلین و بن خواهان تعامل با این گروه است، اما طالبان این درخواست را رد کرده است. طالبان گفته در صورتی با این نمایندگیها همکاری میکند که مسئولان آن استعفا بدهند.
یک منبع نزدیک به سفارت افغانستان در آلمان به افغانستان اینترنشنال تایید کرد که مقامات سفارت و قنسولگری در برلین و بن تمایل خود را برای آغاز تعامل قنسولی و اداری با وزارت خارجه طالبان نشان دادهاند، اما طالبان از پذیرش آنان خودداری کرده است.
یک منبع دیگر از وزارت خارجه طالبان به افغانستان اینترنشنال گفت که اگر سفارت و قنسولگری برلین و بن موضع خود را تغییر ندهند، هر دو دفتر دیپلوماتیک ممکن است از سوی اداره طالبان حذف شوند و تمام امور از طریق قنسولگری مونیخ انجام شود.
منبع میافزاید که قنسولگری افغانستان در مونیخ با طالبان تعامل دارد.
هرچند آلمان خدمات قنسولی در مونیخ را خلاف قرارداد وین ۱۹۶۱ میداند، اما خبرنگار افغانستان اینترنشنال گزارش داد که افراد زیادی از قنسولگری مذکور پاسپورت و سایر اسناد مورد نیاز را دریافت کردهاند.
با اینحال مراجعین از عدم ارائه خدمات و عدم رسیدگی بهموقع به درخواستیها شاکیاند.
بر اساس اطلاعات، این قنسولگری برای تمدید گذرنامه ۱۰۰ یورو، گذرنامه جدید ۱۲۰ یورو، تایید گواهینامه موتر ۳۰ یورو و ویزا ۸۰ تا ۱۰۰ یورو دریافت میکند.
«دو سفارت در یک کشور»
بسیاری از افرادیکه بر اساس قوانین بینالمللی حکومت طالبان را حکومت مشروع و قانونی افغانستان نمیدانند، برای تکمیل مدارک خود به نمایندگیهای دیپلماتیک در بن و برلین مراجعه میکنند.
بههمین دلیل است که برخی رسانهها در آلمان از عبارت «دو سفارت در یک کشور» استفاده کردهاند.
بسیاری از مردم قنسولگری مونیخ را نماینده اعلام نشده طالبان میدانند و معتقدند که «قنسولگری مونیخ کم کم شکل سفارت طالبان را بهخود گرفته است.»
نمایندگی دیپلوماتیک افغانستان در بن و برلین هنوز فعال هستند.
حکومت آلمان، اداره طالبان و دیپلماتهای این گروه را بهرسمیت نمیشناسد و موضوع همکاری را تنها محدود به خدمات فنی قنسولی میداند.
وزارت خارجه طالبان در ماه اسد سال جاری فعالیت ۱۴ نمایندگی سیاسی و دیپلوماتیک افغانستان را که با این وزارت همکاری و هماهنگی ندارند، فاقد اعتبار اعلام کرد.
نمایندگیهای افغانستان در لندن، بلجیم، برلین، بن، سوئیس، اتریش، فرانسه، ایتالیا، یونان، لهستان، سویدن، ناروی، کانادا و استرالیا از همکاری و هماهنگی با وزارت خارجه طالبان خودداری کردهاند.
منابع در ماه سنبله گزارش دادند که آلمان به سفارت افغانستان در برلین و قنسولگری این کشور در بن یک ضربالاجل داده تا با طالبان تعامل کنند.