سازمان ملل میگوید افغانستان در سه سال نزدیک به ۷ میلیارد دالر کمک دریافت کرده است
دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) گزارش داد که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، افغانستان در مجموع حدود ۶.۷ میلیارد دالر کمک دریافت کرده است. اوچا هشدار داد که کاهش کمکها میتواند دستاوردها را به خطر انداخته و باعث افزایش ناامنی غذایی و فقر شود.
اوچا در گزارشی که روز یکشنبه منتشر شد، توضیح داده که بیشتر این کمکها در سال ۲۰۲۲ صورت گرفت. در این سال، ۳.۳ میلیارد دالر کمک بشردوستانه به افغانستان فرستاده شده است.
این کمکها همزمان با افزایش بیسابقه فقر، بحران اقتصادی، فروپاشی سیاسی و خطر فروپاشی نظام صحی صورت گرفته است.
این سازمان از تأثیرات مثبت کمکهای بینالمللی بر کاهش فقر و بحران انسانی سخن زده و افزوده است که «افغانستان همچنان به شدت در برابر بلایای طبیعی، تغییرات اقلیمی و تحولات ژئوپلیتیکی آسیبپذیر است.»
اوچا با اشاره به قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان، از محدودیتهای رو به افزایش بر زنان و دختران افغان ابراز نگرانی کرده آن را نشانهای از بحران حقوق بشری و مخاطرات حفاظتی در کشور عنوان کرده است.
این نهاد تأکید کرده که تلاشهای بینالمللی مانع وقوع قحطی شده و شمار افراد آسیبپذیر کاهش یافته است. اوچا گفت که نبود جنگ فعال در کشور نیز دسترسی بهتر و شناسایی نیازها در مناطق دورافتاده را تسهیل کرده است.
این نهاد هشدار داده است که در صورت کاهش سطح بودجه، دستاوردهای بشردوستانه بهسرعت از دست خواهد رفت و مردم آسیبپذیر افغانستان بار دیگر با رنج و خسارت بیشتری روبهرو خواهند شد.
برخی ناظران گفتهاند که طالبان از کمکهای بشردوستانه بینالمللی سوءاستفاده و در توزیع آن دخالت میکنند.