نهاد حامی رسانهها خواهان توجه جامعه جهانی به وضعیت خبرنگاران افغان شد
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان، این کشور را از کشورهای «پرخطر» برای رسانهها دانسته و از جامعه جهانی خواسته به وضعیت خبرنگاران افغان توجه کند. این نهاد میگوید پس از روی کار آمدن طالبان، شکنجه و تهدید خبرنگاران افزایش یافته است.
این نهاد یادآوری کرده که در اداره طالبان انجمن و سازمانی که بتواند بر جرایم دولتی و غیردولتی علیه خبرنگاران نظارت و بررسی کند، وجود ندارد.
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان میگوید تهدید، شکنجه و زندانی شدن خبرنگاران در اداره طالبان چنان افزایش یافته که شمار آن از حساب خارج شده است.
این سازمان در اعلامیهای به مناسبت دوم نوامبر، روز بینالمللی پایان دادن به معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران، خواستار پایان بیتوجهی جامعه جهانی به خبرنگاران افغان شده است.
این نهاد گفته از تمام سازمانهای مرتبط و جهانی میخواهد که برای احقاق حقوق خبرنگاران که در شرایط بسیار دشواری گرفتارند، صدای خود را بلند کنند.
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان گفته است: «ما معتقدیم اگر خبرنگاران افغان در تبعید از ابتداییترین حقوق خود محروم باشند، امکان اشتغال حرفهای نداشته باشند و در ایران، پاکستان و برخی دیگر از کشورهای منطقه با ترس، بیسرنوشتی، محرومیت و تهدید زندگی کنند، این بزرگترین جرایم علیه خبرنگاران محسوب میشود.»
مرکز خبرنگاران افغانستان ۱۱ عقرب اعلام کرد که طالبان از اسد ۱۴۰۰ تاکنون دستکم ۲۲۰ خبرنگار را بازداشت کرده است. این مرکز افزود که در این مدت ۴۴۷ رویداد نقض حقوق خبرنگاران و کارمندان رسانهای را ثبت کرده است.