سفیر بریتانیا: بحث آپارتاید جنسیتی توجه جهان را از کمک به زنان افغان منحرف می‌کند

باربارا ودوارد، سفیر بریتانیا و رئیس دوره‌ای شورای امنیت، روز جمعه گفت که به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان می‌تواند توجه جهان را از کمک به زنان افغان منحرف کند. او گفت طالبان با قانون امر به معروف، وضعیت زنان افغان را بدتر کرده است.

سفیر بریتانیا افزود که نشستی با ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل و فعالان زن افغان درباره وضعیت زنان در افغانستان داشته‌ است و از تلاش‌های آنها حمایت کرده است.

ملاله یوسفزی روز چهارشنبه ۹ عقرب از بریتانیا خواست که آپارتاید جنسیتی در افغانستان را به رسمیت بشناسند. او در نشستی با گروهی از نمایندگان پارلمان بریتانیا تاکید کرد که طالبان باید به خاطر جنایات‌ شان علیه زنان افغان پاسخگو شوند.

سفیر بریتانیا با این که وضعیت زنان افغان را «خیلی بد» دانست اما از کمپین فعالان افغان و چهره‌های سرشناس بین‌المللی از به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان حمایت نکرد و آن را «بحث فکری» توصیف نمود.

خانم ودوارد در پاسخ به سوال مریم رحمتی، خبرنگار افغانستان اینترنشنال گفت: «صادقانه باید بگویم آن چه مرا نگران می‌کند این است که ما درگیر بحث آپارتاید جنسیتی شویم، ولی در همین حال، زنان و دختران افغانستان غذای کافی به دست نیاورند، به آموزش دسترسی پیدا نکنند و کار کرده نتوانند.»

او افزود: «آپارتاید جنسیتی بحث موجهی است اما نگرانی من این است که جامعه جهانی درگیر یک بحث فکری شود تا این که واقعا چه کاری برای زنان و دختران افغان کرده می‌توانیم.»

بریتانیا روز جمعه ریاست دوره‌ای خود بر شورای امنیت سازمان ملل را آغاز کرد. سفیر این کشور در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود گفت که قانون جدید امر به معروف طالبان، وضعیت زنان را بدتر کرده است. با این حال، او تاکید کرد که «دایره مانور کشورها محدود است.»

او گفت بریتانیا و کشورهای دیگر به رغم حاکمیت طالبان می‌خواهند که به مردم افغانستان کمک کنند، اما بریتانیا به هیچ صورت، «در برابر محدودیت‌های طالبان کوتاه نمی‌آید.»