خلیلزاد می‌گوید امریکا با آینده‌نگری، با سراج حقانی و رهبران میانه‌رو طالبان برخورد کند

زلمی خلیلزاد می‌گوید برخورد امریکا با «رهبران میانه‌رو» طالبان مانند سراج‌ حقانی، عبدالغنی برادر و یعقوب مجاهد مبتنی بر آینده‌نگری باشد. او به واشنگتن توصیه کرد در برخورد با این مقام‌های طالبان، زیر «تاثیر گذشته و میل به انتقام‌گیری» نباشد.

خلیلزاد روز پنجشنبه این اظهارات را در واکنش به یک گزارش روزنامه نیویارک تایمز درباره وزیر داخله طالبان ابراز کرد. در این گزارش، حقانی به عنوان تنها صدای مخالف با سیاست‌های رهبر طالبان در داخل این گروه توصیف شده‌است.

نماینده ویژه سابق امریکا در افغانستان تصریح کرد که حقانی دارای سابقه حملات تروریستی، آدم‌ربایی و داشتن رابطه با القاعده است. با این حال، خلیلزاد حقانی را بخشی از چهره‌های پر نفوذ کابینه حکومت طالبان دانست که « بیشتر به موضع‌گیری معتدل‌تر و رابطه با غرب مایل اند.»

آقای خلیلزاد در واکنش به مقاله نیوریورک تایمز گفت که این روزنامه حقانی را «مرد تغییر یافته» توصیف کرده است که می‌تواند طالبان را در مسیر جدیدی رهبری کند.

خلیلزاد در یاداشت خود دو نکته را درباره معاون حکومت، وزیر داخله و دفاع طالبان مطرح کرد: «حقانی تنها فرد در میان رهبران طالبان نیست که موضع معتدل‌تر و باز در قبال غرب دارد. ملا محمد یعقوب، ملا عبدالغنی برادر از جمله کسانی اند که با محدودیت آموزش دختران و زنان مخالف‌اند.»

سفیر پیشین امریکا از حکومت بایدن و همچنان دونالد ترامپ، نامزد انتخابات این سوال را پرسید که «آیا رویکرد امریکا در قبال این رهبران باید مبتنی بر گذشته و تمایل به انتقام از آنها باشد یا منافع و اهداف ما در آینده؟»

خلیلزاد گفت که او طرفدار رویکرد دوم است. با این حال، به گفته خلیلزاد، امریکا باید نیت این رهبران طالبان و توانایی آنها را برای عملی کردن خواسته‌های شان آزمایش کند.

او افزود که خیلی زود است که به یک جمع‌بندی خوشبینانه از عملکرد این مقام‌های طالبان دست یافت.

روزنامه نیویارک تایمز روز پنجشنبه نوشت که حقانی از فرمان‌های هبت‌الله آخندزاده ناراضی است و با برخی از کشورهای اروپایی، حوزه خلیج فارس، روسیه و چین روابط دیپلوماتیک دارد.

امریکا در سال ۲۰۱۲ شبکه حقانی به رهبری سراج‌الدین حقانی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد.

دولت فدرال امریکا آقای حقانی را به‌عنوان یک تروریست بین‌المللی شناخته و برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری او شود، در ابتدا پنج میلیون دالر جایزه تعیین کرد. پس از تسلط طالبان بر افغانستان، این جایزه به ده میلیون دالر افزایش یافت و هنوز هم لغو نشده است.

با این حال در سه سال گذشته امریکا با وجود آگاهی از محل اقامت سراج‌الدین حقانی علیه او هیچ اقدامی نکرده‌است.