کارکنان چندین مرکز صحی در هرات به‌دلیل پرداخت نشدن معاش خود اعتصاب کاری کردند

کارکنان برخی از مراکز صحی در هرات به افغانستان اینترنشنال گفتند به‌دلیل پرداخت نشدن معاشات چهار ماهه ‌شان از اول عقرب دست به اعتصاب کاری زده‌اند. این کارکنان اعلام کردند که تا حقوق‌شان پرداخت نشود به ارائه خدمات صحی در این مراکز ادامه نمی‌دهند.

شماری از کارکنان مراکز صحی هرات سه‌شنبه، اول عقرب در تماس با افغانستان اینترنشنال گفتند که از چهار ماه به این سو حقوق خود را دریافت نکرده‌اند. کارکنان معترض در بیمارستان‌های هرات با امضای نامه‌هایی، اعتصاب کاری خود را به‌طور رسمی اعلام کرده‌اند.

این کارکنان صحی هشدار داده‌اند تا زمانی که معاشات خود را دریافت نکنند به ارائه خدمات صحی در بیمارستان‌ها ادامه نخواهند داد. آن‌ها خاطرنشان کرده‌اند که در صورت عدم پرداخت معاشات بخش عاجل این بیمارستان نیز غیرفعال خواهد شد.

مدارکی که به افغانستان اینترنشنال رسیده، نشان می‌دهد که کارکنان بیمارستان ولسوالی گذره، بیمارستان شیندند، مراکز صحی سرچاه، تورغندی و کشک از تاریخ اول عقرب در اعتراض به عدم پرداخت معاشات خود از ادامه کار دست کشیده‌اند.

طالبان تاکنون درباره اعتصاب کارکنان بیمارستان ولسوالی گذره هرات و عدم پرداخت معاشات آن‌ها ابراز نظر نکرده‌ است.

یک کارمند صحی مطلع در هرات می‌گوید که تمویل کننده اصلی بسیاری از این مراکز صحی، صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) است. به گفته این منبع، سازمان‌های تطبیق کننده پروژه‌های یونیسف در ماه‌های پسین تغییر کرده و معاشات و مصارف این مراکز صحی را هیچ یک از نهادهای مسئول به عهده نگرفته‌اند.

این مبع می‌افزاید که کارکنان مراکز صحی در هرات برای رسیدگی به مشکل پرداخت معاش خود پیش از اعتصاب چندین بار به مسئولان جلسه برگزار کردند که به هیچ نتیجه‌ای نرسیدند.

این بار نخست نیست که کارکنان دولتی در افغانستان به‌دلیل کاهش و عدم پرداخت حقوق خود به اعتصاب کاری دست می‌زنند. پیش از این، برخی از معلمان مکاتب و کارکنان زن در چندین مرکز صحی در کابل به دلیل کاهش حقوق شان دست به اعتصاب کاری زده بودند.

این در حالی است که دسترسی مردم به خدمات صحی در مناطق دورافتاده افغانستان به شدت ناکافی است و بیشتر بیماران به‌دلیل امکانات مالی محدود، چاره‌ای جز مراجعه به بیمارستان‌های دولتی ندارند.

طالبان با به قدرت رسیدن در افغانستان، کار زنان در ادارات را صرف در بخش صحی و معارف محدود کرده‌ و معاشات بسیاری از کارمندان دولتی را کاهش داده‌ است. بسیاری از کارمندان دولتی در سه سال گذشته، به رغم کاهش معاشات از تاخیر در پرداخت آن نیز شکایت کرده‌اند.