بحران آب در ۲۵ سال آینده «نیمی از تولیدات غذایی جهان را در معرض خطر قرار میدهد»
کارشناسان کمیسیون جهانی اقتصاد آب هشدار دادند که اگر اقدامات فوری برای حفظ منابع آبی و پایان دادن به تخریب اکوسیستمهای مرتبط به آن صورت نگیرد، بحران آب در ۲۵ سال آینده بیش از نیمی از تولیدات غذایی جهان را در معرض خطر قرار خواهد داد.
کمیسیون جهانی اقتصاد آب در گزارشی گفت که در حال حاضر، نیمی از جمعیت جهان با کمبود آب مواجهاند و پیشبینی میشود این رقم با تشدید بحران آب و تغییرات اقلیمی افزایش یابد.
طبق این گزارش، تا پایان دهه جاری، تقاضا برای آب شیرین ۴۰ درصد بیشتر از عرضه خواهد بود که این ناهماهنگی ناشی از فشارهای فزاینده بر روی سیستمهای آبی جهانی است.
گزارش همچنین به سیاستهای نادرست در ارائه کمکهزینهها به کشاورزان اشاره میکند که باعث به هدر رفتن منابع آبی و نابرابری در دسترسی به آن شده است. به گفته کارشناسان، این کمکهزینهها در عوض فقرا، عمدتاً به افراد مرفه تعلق میگیرد و افراد نیازمند به سختی به منابع آب دسترسی دارند.
این گزارش افزود که کارشناسان دریافتند که بیش از ۷۰۰ میلیارد دالر کمکهزینه در هر سال به بخش کشاورزی داده میشود و توزیع نادرست آن باعث تشویق کشاورزان به استفاده بیش از حد آب یا استفاده از شیوههای هدردهنده آب شده است.
کارشناسان تاکید کردند که کشورهای در حال توسعه به منابع مالی برای بهبود سیستمهای آبی و حفظ محیطزیست نیاز دارند.
در گزارش تأثیرات منفی تغییرات اقلیمی بر سیستمهای آبی و زندگی زنان و دختران که مسئول فراهم کردن آب خوانده شدهاند، مورد توجه قرار گرفته است. کمیسیون جهانی اقتصاد آب گفت که بحران آب نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی را تشدید میکند و فشار بیشتری بر این مردم وارد میآورد.
کمیسیون جهانی اقتصاد آب بر ضرورت همکاری جهانی و اعمال تغییرات فوری در سیاستها برای مقابله با بحران آب تاکید کرده است. این کمیسون گفت بدون یک رویکرد هماهنگ و جامع، وضعیت آبی جهان به سمت بحرانیتر شدن خواهد رفت و پیامدهای جدی برای امنیت غذایی و اجتماعی کشورهای مختلف به همراه خواهد داشت.
کمیسیون جهانی اقتصاد آب توسط هالند در سال ۲۰۲۲ تأسیس شد و بر اساس کارهای دهها دانشمند و اقتصاددان برجسته، یک دیدگاه جامع از وضعیت سیستمهای آبی جهانی و نحوه مدیریت آنها را ارائه کرد.