معاون سیاسی طالبان: در دوحه با امریکا درباره پایگاه خارجی و حکومت ائتلافی توافقی نکردیم

عبدالکبیر، معاون رئیس الوزرای طالبان گفت در متن اصلی و ضمایم پنهان توافق‌نامه دوحه، بحث واگذاری پایگاه به نیروهای امریکایی و تشکیل حکومت ائتلافی وجود ندارد. پیش از این در بیانیه پایانی فارمت مسکو با پایگاه‌های خارجی در افغانستان مخالفت شده بود.

عبدالکبیر روز سه‌شنبه در نشستی در ولایت کاپیسا گفت: «در این موافقت‌نامه، نه پایگاه‌های امریکایی پذیرفته شده‌اند و نه حکومت ائتلافی، و نه ما هیچ‌گونه غلامی یا فرمایشات آنان را قبول کرده‌ایم.»

پیشتر، وزیر خارجه روسیه در مراسم افتتاحیه ششمین نشست فارمت مسکو گفت که ایجاد پایگاه نظامی از سوی کشورهای خارجی در افغانستان برای روسیه پذیرفتنی نیست.

در اعلامیه پایانی نشست مسکو نیز با موجودیت هرگونه پایگاه خارجی در افغانستان و مرزهای آن مخالفت شده است. کشورهای شرکت‌کننده در اعلامیه پایانی این نشست اعلام کردند که پایگاه‌های خارجی در افغانستان و کشورهای هم‌مرز، تهدیدی برای امنیت و ثبات در منطقه است.

معاون سیاسی رئیس الوزرای طالبان تصریح کرد که چنین مواردی در نسخه اصلی و ضمایم پنهان موافقت‌نامه دوحه وجود ندارد.

چهار سال پس از امضای توافق‌نامه دوحه، هنوز جزییات ضمایم پنهان موافقت‌نامه دوحه آشکار نشده است. پیش از این سخنگوی طالبان گفته بود که ضمایم درباره نحوه و مسیر خروج نیروهای امریکایی و تعهد طالبان برای حمله نکردن به این نیروها است و چیز دیگر ندارد.

عبدالکبیر همچنین خاطرنشان کرد که در موافقت‌نامه دوحه در مورد تشکیل حکومت ائتلافی با امریکا توافقی نکرده‌اند. این در حالی است که مذاکرات بین‌الافغانی از اجزای اصلی توافق‌نامه میان امریکا و طالبان بود. امریکا طالبان را متهم کرده است که به موافقت‌نامه دوحه عمل نکرده است.

طالبان با امضای توافق‌نامه صلح با امریکا، جنگ را با حکومت پیشین افغانستان تشدید کرد. مذاکره‌کنندگان حکومت پیشین افغانستان، طالبان را متهم کرده‌اند که تمایلی به پیشرفت و به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح نداشتند.