یک سال پس از حمله هفتم اکتبر، حمایت شهروندان امریکا از اسرائيل «کاهش یافته است»

شبکه ای‌بی‌سی نیوز در گزارشی به نظرات امریکایی‌ها درباره حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائيل پرداخته است. طبق گزارش، هرچند امریکایی‌ها هنوز هم از اسرائيل حمایت می‌کنند اما با طولانی شدن جنگ و افزایش شدت حملات متقابل اسرائيل، این حمایت کاهش یافته است.

ای‌بی‌سی نیوز نوشته است که بسیاری از امریکایی‌ها نگران شدت واکنش دولت اسرائیل به این حملات‌اند و می‌خواهند امریکا تلاش‌های دیپلوماتیک برای پایان دادن این مناقشه انجام دهد.

در این گزارش به تفاوت‌ها در ارقام نظرسنجی‌ها اشاره شده که نشان می‌دهد در اوایل، پس از حمله حماس، حدود نیمی از امریکایی از اسرائيل حمایت می‌کردند.

ای‌بی‌سی نیوز نوشته است که اندکی بعد اما دیدگاه شهروندان امریکا درباره مناقشه کنونی تغییر یافت و از هم فاصله بیشتر گرفتند. علت این تغییر، شدت و سختگیری حملات تلافی‌جویانه اسرائیل به غزه گفته شده است.

طبق این گزارش، در یک نظرسنجی که اخیرا انجام شد، ۲۵ درصد از امریکایی‌ها به اسرائيل تمایل نشان دادند، ۱۵ درصد با فلسطینی‌ها احساس هم‌دردی کردند، ۳۱ درصد به گونه مساویانه با اسرائيل و فلسطین هم‌دردی کردند و ۲۶ درصد نظردهندگان هیچ کدام را انتخاب نکردند.

در این گزارش گفته شده که تغییرات در دیدگاه شهروندان امریکا در رابطه به مناقشه اسرائيل و حماس، ناشی از شدت حملات اسرائيل به غزه است.

طبق گزارش، تعداد امریکایی‌هایی که احساس می‌کنند اقدامات نظامی اسرائیل در این مناقشه بیش از حد سختگیرانه بوده، افزایش یافته است. در اواخر سپتامبر، نظرسنجی‌ها نشان داد که ۳۲ درصد از مردم امریکا اکنون معتقدند واکنش اسرائیل بیش از حد شدید بوده است.

ای‌بی‌سی‌ نیوز نوشت که برپایه این نظرسنجی، ۲۲ درصد شهروندان حملات اسرائيل را متناسب دانسته و ۱۷ درصد گفته‌اند که واکنش اسرائيل به اندازه کافی سخت نبوده است.

با این حال، در گزارش آمده بیشتر امریکایی‌ها همچنان گروه حماس را مقصر اصلی مناقشه کنونی می‌دانند. در یک نظرسنجی موسسه ملی اطلس که در روز ۱۱ و ۱۲ سپتامبر انجام شد، ۶۰ درصد امریکایی‌ها حماس را مقصر اصلی مناقشه کنونی خواندند، ۱۴ درصد نظردهندگان گفتند اسرائيل مقصر است و بقیه نظری نداشتند.

ای‌بی‌سی نیوز نوشت که به تدریج نظردهندگان امریکایی عوامل بیشتری را در درگیری کنونی دخیل دانستند و گفتند که حکومت اسرائيل، حماس و جمهوری اسلامی ایران همه تا حدی مقصر این وضعیت‌اند.

کاهش حمایت از کمک نظامی امریکا به اسرائيل

در بخشی از این گزارش همچنین آمده است که حمایت شهروندان امریکا از کمک نظامی ایالات متحده به اسرائيل نیز کاهش یافته است.

برپایه این گزارش، در نوامبر پارسال رای‌دهندگان در نظرسنجی‌های YouGov/The Economist اظهار داشتند که امریکا باید کمک‌های نظامی خود به اسرائيل را افزایش دهد، اما در سپتامبر سال جاری در نظرسنجی مشابهی رقم به ۱۸ درصد رسید.

در همین مدت، تعداد کسانی که معتقدند امریکا باید کمک‌های انسانی بیشتری به فلسطینی‌ها ارسال کند، از ۲۶ درصد به ۳۲ درصد افزایش یافته است.

در نظرسنجی‌ای که در ماه سپتامبر از سوی AP-NORC انجام شد، ۴۱ درصد از امریکایی‌ها معتقد بودند که ایالات متحده بیش از حد به اسرائیل کمک می‌کند. افزون بر این، ۳۸ درصد دیگر نظردهندگان معتقد بودند که اسرائیل در حال ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ است.

نقش دیپلوماتیک امریکا

ای‌بی‌سی نیوز نوشته است که است یک سال از حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائيل، تعداد امریکایی‌ها که می‌خواهند امریکا نقش دیپلوماتیک در حل این مناقشه بازی کند، افزایش یافته است.

نظرسنجی AP-NORC/Pearson در ماه سپتامبر نشان داد که ۵۷ درصد از امریکایی‌ها می‌خواهند واشنگتن در آزادسازی گروگان‌های باقی‌مانده نزد حماس در غزه نقشی داشته باشد و ۵۲ درصد از مردم خواستار کمک امریکا در مذاکره برای آتش‌بس دائمی شدند.

بر اساس نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو، تعداد از امریکایی که می‌خواهند واشنگتن نقش مهم در حل دیپلوماتیک مناقشه اسرائيل و فلسطین بازی کند، به ۶۱ درصد رسیده است. این رقم در ماه فبروری ۵۵ درصد بود.

یک سال پیش، گروه حماس در هفتم اکتبر در حمله به اسرائيل ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۵۰ نفر را گروگان گرفت.

از میان گروگان‌ها ۱۱۷ نفر که عمدتاً زنان، کودکان و کارگران خارجی بودند، به دنبال آتش‌بس یک هفته‌ای این جنگ در پایان نوامبر پارسال آزاد شدند.

به گفته مقام‌های وزارت بهداشت تحت کنترول غزه، در حملات متقابل اسرائيل به غزه، در یک سال گذشته بیشتر از ۴۱ هزار نفر کشته شده‌اند که بیشتر آن‌ها زنان و کودکان‌اند.