وزارت خارجه بریتانیا می‌گوید نقشی در بستن سفارت افغانستان در لندن نداشت

وزارت خارجه بریتانیا می‌گوید نقشی در بستن سفارت افغانستان در لندن نداشت و آن را به درخواست «دولت افغانستان» بسته‌است. در واکنش، زلمی رسول سفیر پیشین افغانستان در لندن، بریتانیا را متهم کرد به درخواست اداره طالبان دروازه سفارت افغانستان را بست.

آقای رسول به افغانستان اینترنشنال گفت که طالبان با ارسال مکتوبی به حکومت بریتانیا کارمندان سفارت را برکنار کرد و خدمات این نمایندگی را بی‌اعتبار اعلام کرد. به گفته آقای رسول، به دنبال این نامه، حکومت بریتانیا تا بیست و هفتم سپتامبر به آنها وقت داد تا دروازه سفارت را ببندند.

رسول افزود: «من از طالبان نمایندگی نمی‌کنم و هیچ نقشی در بستن سفارت نداشتم.» سفیر پیشین افغانستان تصریح کرد که بستن سفارت افغانستان در لندن نه به درخواست دولت سابق افغانستان بلکه به درخواست «دولت تحت کنترول طالبان» بسته شد.

وزارت خارجه بریتانیا پیشتر در واکنش به اظهارات سفیر افغانستان گفته بود که بستن سفارت تصمیم حکومت بریتانیا نبود.

خبرگزاری فرانسه به نقل از یکی از سخنگویان وزارت خارجه بریتانیا نوشت: «دولت افغانستان تصمیم به بستن سفارت افغانستان در لندن و برکناری کارمندان آن گرفت.»

سفارت افغانستان در لندن روز جمعه ۲۷ سپتامبر (۶ میزان) بسته شد. زلمی رسول در یادداشتی در شبکه‌های اجتماعی نوشت که سفارت افغانستان «به‌درخواست رسمی کشور میزبان» بسته می‌شود.

طبق یادداشت وب‌سایت سفارت افغانستان در لندن، بخش قنسولی بیستم سپتامبر بسته شده بود.

بریتانیا اداره طالبان را به عنوان دولت مشروع افغانستان به‌رسمیت نمی‌شناسد و هیچ روابط دیپلوماتیک رسمی هم با افغانستان ندارد. با این حال، مانند امریکا و اتحادیه اروپا، لندن اذعان می‌کند که«هیچ جایگزینی برای تعامل عملی با اداره فعلی افغانستان وجود ندارد.»

دفتر سفارت بریتانیا در افغانستان در حال حاضر در دوحه مستقر است و شارژدافیر آن اخیراً به کابل سفر کرد و معاون اتاق تجارت و صنایع دیدار کرد.

به رغم بازگشت طالبان به قدرت در آگست ۲۰۲۱، سفارتخانه‌های افغانستان با دیپلومات‌های دولت پیشین به فعالیت خود ادامه دادند.

در پایان ماه جولای، وزارت امور خارجه طالبان اعلام کرد که ۱۴ نمایندگی‌ سیاسی و قنسولی افغانستان در کشورهای اروپایی بدون هماهنگی با این وزارت عمل می‌کنند و خدمات قنسولی این نمایندگی‌ها فاقد اعتبار است.

وزارت خارجه طالبان تعداد انگشت شمار از نمایندگی‌های همکار با خود را در اسپانیا، هالند، بلغاریا، جمهوری چک و مونیخ آلمان معرفی کرد که شهروندان افغانستان خارج از کشور در صورت نیاز به این نمایندگی‌ها مراجعه کنند.