یافته‌‌های یک تحقیق در مورد تاثیر رسانه‌های اجتماعی بر سلامت روانی جوانان هشدار می‌دهد

یک تحقیق وسیع بین‌المللی نشان می‌دهد که از زمان همه‌گیری کرونا، استفاده از رسانه‌های اجتماعی به طور مشکل‌ساز در میان جوانان شدیداً افزایش یافته است. نویسندگان این گزارش درباره تاثیر فناوری دیجیتال بر سلامت روانی و رفاه جوانان هشدار داده‌اند.

محققان پس از بررسی تقریباً ۲۸ هزار کودک ۱۱ تا ۱۵ ساله در ۴۴ کشور به این نتیجه رسیده‌اند.

مطالعه رفتار در کودکان مکتبی نشان می‌دهد که به طور متوسط ​​۱۱ درصد از پاسخ‌دهندگان در سال ۲۰۲۲ به شیوه‌ای مشکل‌ساز با رسانه‌های اجتماعی درگیر بوده‌اند. این رقم شش سال پیش ۷ درصد بود.

این محققان خواستار اقدامات بیشتری برای ترویج استفاده سالم از رسانه‌های اجتماعی شده‌اند.

دکتر جو اینچلی، از دست‌اندرکاران این تحقیق از دانشگاه گلاسکو گفت: «استفاده مشکل‌زا در میان نوجوانان ۱۳ ساله رایج‌تر است.»

او افزود که این روند در اوایل دوره نوجوانی به اوج خود می‌رسد و دختران بیشتر از پسران درگیر استفاده مشکل‌ساز از شبکه‌های اجتماعی می‌شوند.

خانم اینچلی گفت که این تحقیق همچنین نشان می‌دهد که جوانان چقدر زمان را در رسانه‌های اجتماعی می‌گذرانند.

او گفت: «در کل با این تحقیق متوجه شدیم که بیش از یک سوم از نوجوانان با دوستان و دیگران از طریق آنلاین در تماس هستند. این بدان معناست که تقریباً در تمام طول روز آنها تنها به صورت آنلاین در ارتباط اند.»

نیاز به آموزش درست

این مطالعه توسط بازوی اروپایی سازمان بهداشت جهانی منتشر شده است.

دکتر هانس هنری پی کلوگه، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا، گفت که یافته‌ها نشان می‌دهد که رسانه‌های اجتماعی می‌توانند پیامدهای مثبت و منفی برای جوانان داشته باشد.

او گفت که باید 'آموزش سواد دیجیتالی' بیشتری برای کمک به جوانان وجود داشته باشد تا رویکردی سالم برای استفاده از دنیای آنلاین ایجاد کنند و دولت‌ها، مقامات بهداشتی، معلمان و والدین همه باید نقش خود را ایفا کنند.

این مقام سازمان بهداشتی جهان گفت که «اقدام فوری و پایدار» نیاز است تا نگرش نوجوانان در مورد استفاده بالقوه مضر از رسانه‌های اجتماعی تغییر کند که منجر به افسردگی، اضطراب، زورگویی و عملکرد تحصیلی ضعیف می‌شود.