یک مطالعه جدید نشان می‌دهد هیچ ارتباطی بین تلفن همراه و سرطان مغز وجود ندارد

یک پژوهش جدید، به سفارش سازمان جهانی بهداشت، نشان می‌دهد که استفاده از تلفن همراه با افزایش خطر ابتلا به سرطان مغز ارتباطی ندارد. بنا به این مطالعه، به‌رغم افزایش استفاده از فناوری بی‌سیم، هیچ افزایش مشابهی در بروز سرطان‌های مغز مشاهده نشده‌است.

به گزارش رویترز، نتایج این تحقیق که روز سه‌شنبه منتشر شد، حتی در مورد افرادی که زمان طولانی با تلفن صحبت می‌کنند یا بیش از یک دهه از تلفن همراه استفاده کرده‌اند، نیز صدق می‌کند.

در این پژوهش از یافته‌های ۶۳ مطالعه که از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۲۲ و توسط ۱۱ محقق از ۱۰ کشور انجام شده، استفاده شده‌است.

مارک الوود، استاد اپیدمیولوژی سرطان در دانشگاه آکلند در نیوزیلند و یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: «در این مطالعه اثرات فرکانس رادیویی مورد استفاده در تلفن‌های همراه، تلویزیون، مانیتورهای کودک و رادار ارزیابی شد.»

این بررسی به رابطه سرطان‌های مغز در بزرگسالان و کودکان، همچنین سرطان غده هیپوفیز، غدد بزاقی و سرطان خون با خطرات مرتبط با استفاده از تلفن همراه، ایستگاه‌های پایه و فرستنده‌ها پرداخته است.

سازمان جهانی بهداشت و سایر نهادهای بین‌المللی پیش‌تر اعلام کرده بودند که شواهد قطعی درباره اثرات نامطلوب تشعشعات تلفن‌های همراه بر سلامتی انسان‌ها وجود ندارد، اما خواستار تحقیقات بیشتری شده بودند.

در حال حاضر، این تشعشعات توسط آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) در دسته «احتمالاً سرطان‌زا» یا کلاس 2B طبقه‌بندی شده است. این کتگوری به معنای آن است که این سازمان احتمال ارتباط بالقوه میان سرطان و استفاده از تلفن همراه را به طور قطعی رد کرده نمی‌تواند.