بریتانیا خواستار همکاری کشورهای اروپا برای مقابله با چالش گروه‌های راست افراطی شد

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا در سفر به آلمان از تهدید فزاینده گروه‌های راست افراطی ابراز نگرانی کرد. آقای استارمر از احزاب سیاسی پیشرو در سراسر اروپا خواست برای مقابله با این چالش مشترک با هم‌دیگر همکاری کنند.

اوایل ماه جاری میلادی، بریتانیا شاهد شورش‌های گسترده ضد مهاجران بود که راست‌گرایان افراطی سازماندهی کرده بودند.

این شورش‌ها پس از یک حمله مرگبار با چاقو به یک صنف رقص کودکان رخ داد که به دنبال آن ادعاهای نادرستی مبنی بر اینکه مهاجم، یک پناهجوی مسلمان بوده، مطرح شد. این ادعا را راست‌گرایان افراطی تقویت و بازنشر کردند.

استارمر چهارشنبه ۷ سنبله در جریان سفر به آلمان، جایی که شمار اعضای حزب ضد مهاجرت «آلترناتیو برای آلمان» رو به افزایش گذاشته است، در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره یه این‌که پوپولیسم با بهتر کردن زندگی مردم شکست خواهد خورد، وعده داد زندگی در بریتانیا قبل از پایان دوره نخست‌وزیری او بهبود خواهد یافت.

نخست‌وزیر بریتانیا در ادامه صحبت‌هایش دلایل نگرانی خود از رشد راست‌گرایی افراطی را تشریح کرد: «ما باید در بریتانیا به چالش‌های راست افراطی، پوپولیسم و ناسیونالیسم هوشیار باشیم. نگرانی من به دلیل چندین عامل است، از جمله آن‌چه که در بریتانیا در حال رُخ دادن است و همچنین آن‌چه که می‌توانید در دیگر کشورهای اروپایی مانند فرانسه و آلمان مشاهده کنید.»

حزب کارگر، که استارمر به آن تعلق دارد و یک حزب متعلق به طیف چپ میانه است، در انتخابات اخیر بریتانیا در اوایل ماه جولای پیروزی قاطعی به دست آورد، اما شورش‌های ضد مهاجرتی که در بریتانیا رُخ داده‌اند، اولین بحران عمده دوران نخست‌وزیری او را رقم زدند.

پولیس بریتانیا تاکنون بیش از هزار و ۱۶۰ نفر را به دلیل شورش‌هایی که شامل خشونت، آتش‌سوزی و غارت بود و همچنین حملات نژادپرستانه علیه مسلمانان و مهاجران دستگیر کرده است.

استارمر متعهد شد که با راست افراطی و «فریب‌های پوپولیسم و ناسیونالیسم» مقابله کند و گفت که در مورد مشکلات کشور و راه‌حل‌های آن‌ها صادق خواهد بود.

اما این کار سخت‌تر شده است زیرا در شرایطی انجام می‌شود که بحران هزینه‌های زندگی و خدمات عمومی رو به وخامت است.

استارمر سه‌شنبه هشدار داد که بودجه دولت برای سال آینده که ماه اکتبر به پارلمان بریتانیا ارائه خواهد شد «دردناک» خواهد بود و از مردم خواست تا «درد کوتاه‌مدت را به خاطر منفعت بلندمدت» آن بپذیرند.

نخست‌وزیر بریتانیا که با هدف بازسازی روابط تیره کشورش با متحد اروپایی‌اش به آلمان رفته است به خبرنگاران گفت، بودجه‌ای که دولت او تنظیم کرده است واجد یک «پیام سخت» است اما ضروری است.

او بار دیگر بریتانیا را به خانه‌ای تشبیه کرد که به تعمیراتی بیش از تغییرات ظاهری نیاز دارد و گفت: «اول باید نم و ترک‌ها را از بین ببرید» قبل از اینکه بتوانید وضعیت آن را بهبود ببخشید.