جواد ظریف از معاونت رئیسجمهور جدید ایران 'استعفا' کرد
محمدجواد ظریف، از حامیان اصلی محمود پزشکیان، رئیسجمهور ایران و معاون راهبردی او، «استعفا» کرد. آقای ظریف ظاهرا به فهرست پیشنهادی اعضای کابینه پزشکیان به مجلس شورای اسلامی اعتراض داشته است، چرا که بیشتر افراد پیشنهادی او در این فهرست نبودهاند.
به دنبال انتخاب آقای پزشکیان به ریاست جمهوری، آقای ظریف به ریاست شورایی به نام «شورای راهبری» تعیین شد تا فهرست اعضای کابینه رئیسجمهور جدید را از میان متقاضیان ترتیب دهد.
این شورا ظرف چهار هفته با بررسی پیشینه «بیش از هزار» نامزد عضویت در کابینه، فهرستی را در اختیار آقای پزشکیان قرار داد، ولی به گفته آقای ظریف، تنها ۱۰ نفر از ۱۹ نفری که رئیسجمهور جدید برای گرفتن رای اعتماد به مجلس معرفی کرد، از افراد پیشنهادی این شورا بودند.
محمدجواد ظرف در یادداشتی در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی اکس درباره این افراد نوشت: «از نوزده وزیری که امروز معرفی شدند، سه نامزد نخست، ۶ نفر نامزد دوم یا سوم و یک نفر نامزد پنجم کمیتهها یا شورای راهبری بودند.»
ظریف افزود: «البته از نتیجه کار خود رضایت ندارم و از اینکه نتوانستم به شکل شایستهای نظر کارشناسی کمیتهها و حضور بانوان، جوانان و اقوام را آنگونه که وعده دادهبودم به نتیجه برسانم، شرمندهام.»
معاون راهبردی محمود پزشکیان در یادداشت خود اشارهای مستقیم به «استعفا» نکرده، ولی با اشاره به اینکه این فهرست «در کنار مشکلات دیگر» «ادامه راه» او را در «دانشگاه رقم زد»، نوشت: «در پیشگاه مرم بزرگ ایران برای ناتوانی خود در پیگیری امور در دالانهای سیاست داخلی پوزش میخواهم.»
این یادداشت محمدجواد ظریف در رسانهایرانی به گونه گستردهای به «استعفا»ی او تعبیر شده است.
وزیر خارجه پیشین جمهوری اسلامی از همراهی با رئیسجمهور جدید انصراف داده که بهتازگی به معاونت راهبردی او تعیین شده بود و کابینه جدید، که روز یکشنبه (۲۱ اسد) به مجلس معرفی شد، هنوز از مجلس رای اعتماد نگرفته است.
به نظر ناظران، استعفای یکی از حامیان اصلی پزشکیان، میتواند چالشهای جدیدی را پیش پای او بگذارد. برخی این اسعفا را ناشی از «اختلافهای» داخلی در دولت جدید جمهوری اسلامی دانستهاند.