خبرنگاران بدون مرز: ترکیه ۷۷ روزنامه‌نگار را به اتهام توهین به اردوغان محکمه کرده است

سازمان گزاشگران بدون مرز برخورد یک دهه گذشته حکومت اردوغان با رسانه‌ها در ترکیه را بررسی کرده و آن را «خصمانه» توصیف کرد. این سازمان گفت در این مدت پنج خبرنگار کشته، ۱۳۱ نفر زندنی و ۷۷ خبرنگار به اتهام توهین به رئیس‌جمهور محکوم شده‌اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز روز شنبه ۲۰ اسد در با نشر گزارشی برخورد حکومت رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه با رسانه‌ها را در ۱۰ سال گذشته در ترکیه بررسی کرده، گفت در این مدت ده‌ها خبرنگار به دلیل کارشان از سوی حکومت ادوغان تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز می‌گوید رئیس‌جمهور اردوغان در ۱۰ سال گذشته، یک سیستم فوق‌العاده مدیریت رسانه‌ها را ایجاد کرد که آزادی مطبوعات و کثرت‌گرایی رسانه‌ها در این کشور تضعیف شد.

گزارش سازمان خبرنگاران بدون مرز تاکید دارد که روزنامه‌نگاری مستقل در نتیجه این دهه برخورد خصمانه حکومت اردوغان در ترکیه، اکنون در حال نابودی است.

گزاشگران بدون مرز می‌گوید که از ماه می تا سپتامبر ۲۰۱۳، بیش از ۱۵۰ روزنامه‌نگار در شهرهای استانبول، آنکارا و ازمیر مورد حمله پولیس قرار گرفتند. این سازمان اضافه می‌کند در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد از رسانه‌های داخلی ترکیه تحت کنترول دولت فعالیت دارند.

سازمان گزارشگران بدون مرز همچنان نوشته است که تلویزیون دولتی «تی‌آرتی» در سومین پیروزی اردوغان در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۳ نقش داشته و به گونه آشکارا به او تبلیغ کرده است.

در همین حال، بررسی‌های سازمان گزارشگران بدون مرز نشان داده است که از ۱۳۱ روزنامه‌نگاری که از زمان ریاست‌جمهوری اردوغان در سال ۲۰۱۴ بازداشت شده‌اند، دست‌کم ۴۰ نفر از آن‌ها از سوی دادگاه محکوم شده‌اند.

این در حالی است که پیش ازاین نیز برخی از رسان‌های ترکی زبان در خارج از ترکیه و احزاب مخالف حکومت از برخورد محدودکننده او با رسانه‌ها انتقاد کرده‌اند. خبرگزاری رویترز سال گذشته اعلام کرد که بیش از ۹۰ درصد از رسانه‌های عمده و اصلی ترکیه در اختیار حکومت اردوغان قرار دارند.