ترکیه به پرونده نسلکشی در غزه علیه اسرائیل در دادگاه لاهه پیوست
ترکیه روز چهارشنبه رسماً درخواست پیوستن به شکایت افریقای جنوبی در پرونده نسلکشی علیه اسرائیل را به دادگاه لاهه ارائه کرد. هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که این کشور تمام تلاش خود را برای پیگیری این پرونده به کار خواهد گرفت.
هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در شبکه اکس نوشت که «جامعه بینالمللی باید اقدامات لازم برای توقف نسلکشی انجام دهد و فشارهای ضروری را بر اسرائیل و حامیان آن وارد کند.»
یک هیئت ترکی به شمول سلجوق اونال، سفیر این کشور در لاهه و جونیت یوکسل، عضو حزب عدالت و توسعه در پارلمان روز چهارشنبه، ۱۷ اسد درخواست ترکیه را برای پیوستن به این پرونده به دیوان بینالمللی دادگستری ارائه کردند.
پیش از این کشورهای نیکاراگوئه، کلمبیا، لیبیا، مکسیکو، فلسطین و اسپانیا نیز به شکایت افریقای جنوبی در پرونده نسلکشی علیه اسرائیل پیوسته بودند.
این شکایت در دسامبر پارسال از سوی افریقای جنوبی به دیوان بینالمللی دادگستری ارائه شده بود. افریقای جنوبی میگوید که اسرائیل تعهدات خود را در قبال رعایت کنوانسیون ملل متحد در مورد نسلکشی زیر پا گذاشته است.
جونیت یوکسل قبل از ارائه این درخواست به دادگاه لاهه به خبرنگاران گفت که ترکیه از ابتدای پرونده آن را به دقت زیر نظر داشت.
او تاکید کرد که اسرائیل به دستورات موقتی قبلی دیوان بینالمللی دادگستری عمل نکرده و بدون توجه به قوانین عمل کرده است.
دیوان بینالمللی دادگستری در ماه جنوری به اسرائیل دستور داد از هرگونه اعمالی که میتواند تحت کنوانسیون نسلکشی قرار گیرد، خودداری کرده و اطمینان حاصل کند که نیروهایش مرتکب نسلکشی علیه فلسطینیان نشوند.
اسرائیل بارها اتهامات نسلکشی را بیاساس دانسته و در دادگاه لاهه استدلال کرده است که عملیاتهای نظامیاش در غزه به منظور دفاع از خود و هدف قرار دادن نیروهای حماس است که در تاریخ ۷ اکتوبر سال گذشته به اسرائیل حمله کرده و در یک روز ۱۲۰۰ اسرائیلی و شهروندان خارجی را کشتند.
از نظر حامیان پرونده نسل کشی افریقای جنوبی، کشتار حدود ۴۰ هزار فلسطینی که عمدتاً افراد ملکی اند، و تخریب گسترده غزه مصداق نسل کشی است. آنها همچنین به سخنان مقامهای ارشد دولت اسرائیل اشاره دارند که برخی از آنان از کشتار جمعی و اخراج دستجمعی مردم غزه دفاع کردهاند.