ارتش اسرائیل رسما کشته شدن فرمانده شاخه نظامی حماس را تائید کرد
ارتش اسرائیل اعلام کرد براساس اطلاعاتی که در چند ساعت گذشته به دست آورده، کشتهشدن محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی حماس، در حمله سه هفته پیش در جنوب غزه را به طور قطعی تائید میکند. ارتش اسرائیل نوشت: محمد ضیف حذف شد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل پس از حمله ارتش این کشور به خانیونس در ماه سرطان گفته بود که هنوز مرگ محمد ضیف در این حمله قطعی نشده است.
به گفته ارتش اسرائیل، محمد ضیف در ساختمانی کمارتفاع بین المواصی و خان یونس بود که منطقه مسکونی غیرنظامی است، اما ارتباطی با اردوگاه چادری آوارگان فلسطینی ندارد. ارتش اسرائیل تاکید کرد حملهاش دقیق بوده و تنها سایت حماس را هدف قرار داده است.
محمد ضیف کی بود؟
محمد ضیف با نام اصلی «محمد مصری» در سال ۱۹۶۵ در اردوگاه آوارگان خان یونس که پس از جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۴۸ ایجاد شد، به دنیا آمد.
او پس از پیوستن به حماس در جریان انتفاضه اول یا قیام فلسطینیها در سال ۱۹۸۷، به محمد ضیف معروف شد.
ضیف در سال ۱۹۸۹ از سوی اسرائیل دستگیر و حدود ۱۶ ماه زندانی شد.
او مدرک «علوم» خود را از دانشگاه اسلامی غزه گرفت و در رشتههای فیزیک، شیمی و زیستشناسی تحصیل کرد.
ضیف به هنر علاقه داشته و ریاست کمیته سرگرمی دانشگاه را بر عهده گرفت و حتی در یک نمایش کمدی نیز نقشآفرینی کرد.
او صفوف جنگجویان حماس، شبکه تونلها و دانش ساخت بمب این گروه را توسعه داد و مسئول کشته شدن دهها اسرائیلی در بمبگذاریهای انتحاری است.
به همین دلیل نام او طی دهههای گذشته همواره در صدر فهرست افراد تحت تعقیب اسرائیل بود.
ضیف رهبری گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس را بر عهده داشت و جایگاهش در غزه به دلیل تواناییاش در فرار از ترور، افسانهای بود.
او با شخصیتی پنهانیاش در میان فلسطینیها به «مغز متفکر» معروف شد و اسرائیلیها از او با عنوان «گربهای با ۹ جان» نام میبرند.
مقامات اسرائیلی در سال ۱۹۸۹ ضیف را به زندان انداختند. ضیف پس از آزادی، گردانهای القسام را با هدف به اسارت گرفتن سربازان اسرائیلی تشکیل داد و به مهندسی ساخت تونلهایی کمک کرد که به جنگجویان حماس امکان ورود به خاک اسرائیل را از غزه میدهند.
او یکی از مهمترین افراد تحت تعقیب اسرائیل بود و به برنامهریزی و نظارت بر بمبگذاری اتوبوسی که در سال ۱۹۹۶ دهها اسرائیلی را کشت، متهم شد.
همچنین ضیف به دست داشتن در دستگیری و کشتن سه سرباز اسرائیلی در اواسط دهه ۱۹۹۰ متهم شد.
اسرائیل در سال ۲۰۰۰ او را دوباره دستگیر و زندانی کرد اما با آغاز انتفاضه دوم، ضیف موفق به فرار شده بود.
او از آن زمان به ندرت در انظار عمومی دیده شده و تنها سه عکس از او موجود است: عکسی در جوانی، تصویری با صورت پوشانده شده و عکسی که تنها سایهای را از او نشان میدهد.