کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان: اتصال قندهار به چابهار جز اولویت‌های طالبان است

مصطفی رضایی، مدیر عامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان می‌گوید که اتصال قندهار به چابهار جز اولویت‌های اصلی طالبان است. این مقام ایرانی گفت که راه آهن چابهار به میلک تا نیمه سال آینده به بهره‌برداری اولیه می‌رسد.

سران حکومت پیشین افغانستان، هند و ایران در ماه می ۲۰۱۶ یک توافق سه‌جانبه برای توسعه بندر چابهار امضا کردند. هدف این توافق ایجاد یک کریدور تجارت و ترانزیت میان کشورهای منطقه بود.

«کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان» متشکل از شماری از شرکت‌های خصوصی ایرانی است. مقامات ایرانی گفته‌اند که این کنسرسیوم زیر چتر دولت ایران عمل نمی‌کند.

مدیر عامل این کنسرسیوم در گفت‌وگو با شبکه «ایراف» گفت: «البته اتصال قندهار به چابهار جزو اولویت اصلی طالبان است، جدایی از این‌که با احداث خط آهن میلک به چابهار، هرات هم متصل می‌شود.»
او افزود که به جز خط آهن افغانستان که از طریق آن اوزبیکستان و پاکستان متصل می‌شوند، سایر خطوط ریلی افغانستان معیاری طراحی شده است و همچنین خط آهن هرات به ترکمنستان هم تبدیل به خط آهن استاندارد می‌شود.
مدیر عامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان تأکید کرد طبیعتا خط آهن قندهار به میلک و چابهار خطی است که در خاک افغانستان به صورت استاندارد احداث می‌شود و بخشی از صادرات افغانستان از جمله مواد معدنی، خشکبار و دانه‌های روغنی به کشورهایی غیر از ایران را پوشش می‌دهد.

بندر چابهار از وابستگی افغانستان به بنادر پاکستان می‌کاهد و دسترسی هند به افغانستان و آسیای مرکزی را تسهیل می‌کند.

عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی اداره طالبان اخیرا در نشستی در کابل گفت که گسترش روابط با منطقه، از وابستگی تجاری به کشورهای مشخص جلوگیری می‌کند.

پس از تیرگی روابط میان طالبان و پاکستان، ملا برادر در راس هیئت طالبان به تهران رفت و توافقنامه‌های را امضا کرد.

مودی، نخست‌وزیر هند، چابهار را «کریدور صلح و رفاه» نامید و بر ظرفیت‌ آن برای افزایش تجارت و بازرگانی در سراسر منطقه تأکید کرد.