یک منبع در جبهه مقاومت: امریکا برای رضایت طالبان به احمد مسعود ویزا نداد
یک منبع از جبهه مقاومت ملی به افغانستان اینترنشنال گفت که امریکا برای رضایت طالبان درخواست ویزای احمد مسعود، رهبر این جبهه، را رد کرده است. در همین حال احمد مسعود در مصاحبه تازهای گفت که امریکا با حضور او در این کشور مخالف است.
آقای مسعود در مصاحبه تازهای با شان رایان، یک خبرنگار امریکایی که روز سهشنبه، ۲۶ سرطان منتشر شد، گفت: «فکر نمیکنم آنها [حکومت امریکا] دوست داشته باشند به امریکا بروم. من تا حال شاهد تمایل آنها به حضورم در امریکا و شنیدن حرفهایم نبودهام.»
شان رایان که مصاحبه با رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان را در کانال یوتیوب خود پخش کرده، میگوید امریکا آقای مسعود را در فهرست سیاه خود قرار داده تا از سفر او به این کشور جلوگیری کند.
تاکنون وزارت خارجه امریکا در این مورد واکنشی نشان نداده است.
احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی، در مصاحبه تازه خود گفت که پس از سقوط کابل میخواست تا آخرین لحظه مقاومت کرده و حتا «به شکل دردآوری کشته شود» تا زمینه یک قیام سراسری علیه طالبان فراهم شود.
آقای مسعود گفت که پس از سقوط تنها یک قیام سراسری میتوانست افغانستان را نجات دهد و این قیام به یک دلیل احساسی نیاز داشت.
او گفت: «استراتژی اول من این بود که در پنجشیر تا آخرین لحظه بجنگم ... تا به شکل دردآوری بمیرم تا شاید با این تراژدی و قربانی، دلیلی به مردم خود برای قیام بدهم.»
رهبر گروه جبهه مقاومت گفت این جبهه در یک و نیم سال گذشته یک کشته و یک اسیر هم نداشته است و عملیاتهایشان علیه طالبان بسیار موفق بوده است.
آقای مسعود همچنان از عواقب خطرناک کمکهای مالی امریکا به افغانستان تحت حاکمیت طالبان هشدار داد. او گفت طالبان برای استفاده از کمکهای مالی امریکا ۹۰۰ موسسه غیردولتی ایجاد کرده است.
حکومت امریکا و دیگر کشورهای تمویلکننده گفتهاند که کمکهای مالی آنها که به بیش از ۲ میلیارد دالر در نزدیک به سهسال گذشته میرسد، از طریق سازمانهای امدادی و تنها به منظور رفع نیازهای بشردوستانه انجام شده است.
در همین حال، سازمان ملل هشدار داده است که کمکهای جهانی به افغانستان کاهش یافته است.
مسعود مدعی شد که «طالبان با پول امریکا مدارس جهادی میسازد.» این گروه توانسته که«حدود دو نیم میلیارد دالر در سال از عواید قانونی افغانستان بدون درآمد تجارت مواد مخدر به دست آورد.»
او درباره حضور جنگجویان خارجی نیز در افغانستان هشدار داد. رهبر جبهه مقاومت ملی گفت: «شبهنظامیان خارجی به داخل افغانستان میآیند، آموزش میبینند و دوباره از افغانستان خارج میشوند. ما نمیدانیم آنها به کجا میروند.»
طالبان حضور شبهنظامیان خارجی در افغانستان را رد کرده است و گفته که به هیچ گروهی اجازه حمله به کشورهای دیگر از خاک افغانستان را نمیدهد.
رسانههای امریکایی گزارش دادند که واشنگتن همکاری با طالبان برای مبارزه با داعش را به عنوان یک گزینه بررسی میکند. زیرا، واشنگتن داعش را یک تهدید بزرگ برای امنیت خود به حساب میآورد و طالبان نیز انگیزه لازم بر سرکوب داعش را دارد.