انستیتوت صلح امریکا: نه طالبان از سیاستهای سختگیرانه کوتاه میآید، نه غرب
انستیتوت صلح امریکا در مطلبی درباره سومین نشست دوحه نوشت به رغم تمایل بسیاری کشورها و گروه طالبان برای گفتوگو درباره یک نقشهراه، طالبان و غرب در خصوص سیاستهای داخلی سختگیرانه این گروه کوتاه نمیآیند. این انستیتوت گفته دستکم در آینده نزدیک چنین انعطافی دیده نخواهد شد.
انستیتوت صلح امریکا روز سهشنبه مطلب مفصلی درباره سومین نشست دوحه به قلم اندرو واتکینز، کارشناس این نهاد، منتشر کرد.
نشست دوحه در روزهای ۱۰ و ۱۱ سرطان با میزبان معاون دبیرکل سازمان ملل و شرکت نمایندگان کشورها، برخی سازمانها و حکومت طالبان برگزار شد.
سازمان ملل زنان را از ترکیب و آجندای میز اصلی مذکرات حذف کرد؛ اقدامی که منجر به انتقادهای شدید و تحریم نشست دوحه از سوی تعداد زیادی از فعالان شد.
دلسردی سازمان ملل
در مطلب انستیتوت صلح امریکا آمده است که انتقادهای گسترده از ترکیب و آجندی نشست دوحه، سازمان ملل را نسبت به ایفای نقش مرکزی در این نشست دلسرد کرده است.
ترکیب و دستورکار نشست سوم دوحه، علاوه بر انتقاد گسترده فعالان زن و جامعه مدنی افغانستان، مخالفت برخی تمویلکنندگان مهم سازمان ملل از جمله امریکا را برانگیخت.
سازمان ملل در نشست سوم دوحه گروهی از فعالان را به نمایندگی از جامعه مدنی و زنان به یک نشست حاشیهای دعوت کرد.
تقویت یوناما
انستیتوت صلح امریکا نوشته است که سومین نشست دوحه نشان داد که فرمت و نحوه برگزاری این نشست نیازمند تغییرات ساختاری است.
این انستیتوت تاکید کرد که کارآمدترین راهحل، تعیین نماینده ویژه ملل متحد برای افغانستان است که هم شورای امنیت و هم هماهنگکننده ویژه ملل متحد آن را پیشنهاد کرده است.
انستیتوت صلح امریکا نوشت که انتصاب یک مقام ویژه سازمان ملل برای پیشبرد روند دوحه، «ایدهآل» است اما اگر از آنجا که طالبان به شدت مخالف چنین اقدامیاند، ملل متحد به راهحلهای خلاقانهای متوسل شود.
این انستیتوت پیشنهاد داده که ملل متحد یوناما را برای تسهیل بخشی از روند دوحه تقویت کند. هدف دیگر تقویت دفتر نمایندگی ملل متحد در افغانستان ایجاد هماهنگی قویتر میان تمویلکنندگان افغانستان که به دنبال گذار از ارائه کمکهای اضطراری به کمکها در زمینه توسعه پایدارند، خوانده شده است.