متقی از نشر گزارشهای 'نقض حقوقبشر و تبدیل شدن افغانستان به پناهگاه تروریسم' انتقاد کرد
وزیر خارجه طالبان از گزارشهای نهادهای بینالمللی درباره تبدیلشدن افغانستان به پناهگاه تروریسم و نقض گسترده حقوق بشر، به شدت انتقاد کرد. امیرخان متقی روز چهارشنبه در دیدار با کارمندان وزارت خارجه طالبان، این گزارشها را «بیاساس» و «پوچ» خواند.
امیرخان متقی، گفت که جهتهای مختلف تلاش میکنند دستآوردهای طالبان در عرصههای امنیت، مبارزه با مواد مخدر و پروژههای بزرگ را زیر سوال ببرند.
تیم فنی نظارت بر تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل هفته گذشته در یک گزارش ۲۶ صفحهای اعلام کرد که افغانستان همچنان پناهگاه تروریستان است و ناتوانی طالبان در کنترول وضعیت جان تازهای به القاعده و داعش بخشیده است.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان نیز اخیراً با ارایه گزارشی، از بدترشدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت که این خشونتها ممکن است جنایت علیه بشریت شمرده شود.
طبق گزارشها، با تسلط طالبان بر افغانستان گروههای تروریستی در افغانستان پناه آورده و زیر چتر طالبان فعالیت میکنند. طالبان همچنین متهم شده است که با حذف زنان از عرصه عمومی آپارتاید جنسیتی را در افغانستان برقرار کرده است.
امیرخان متقی، میکانیسم جمعآوری اطلاعات نهادهای غربی درباره وضعیت حقوق بشر، حقوق زنان و حضور گروههای تروریستی در افغانستان را زیر سوال برد و گفت: «این گزارشها از منابع مغرض، مشکوک و دشمنان افغانستان گرفته میشود و بعد زیر نام گزارش مستند به نشر میرسد.»
او کشورهای غربی را به بیانصافی متهم کرد و گفت که اگر آنها نگران وضعیت افغانستان هستند، باید سفارت خانههای شان را در کابل بازگشایی کنند و از مجرای دیپلوماتیک وضعیت را بررسی کنند.
وزیر خارجه طالبان گفت که کشورهایی از حقوق بشر صحبت میکنند که غزه را به خاک یکسان کردند و ۳۸ هزار نفر را قتل عام کردند. به گفته او، این کشورها یک حادثه کوچک را در افغانستان برجسته میکنند، اما از قتل عام مردم غزه چشمپوشی میکنند.
کمیته فنی شورای امنیت سازمان ملل گفته که القاعده بهطور خاموش، پایگاهها و دفاتر خود را در پنج ولایت از جمله کابل و ننگرهار احیا کرده است. شورای امنیت از گسترش نفوذ و رخنه آن به وزارتهای دفاع، داخله و استخبارات طالبان خبر داد.
پیشتر، ریچارد بنت گزارشگر ویژه حقوق بشر ملل متحد برای افغانستان در پنجاهوششمین جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفت که «خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان بسیار شدید و گسترده است.»
ریچارد بنت گفت طالبان اجرای حدود و قصاص در محضر عام را هم افزایش داده است.