ناظر کمک‌های خارجی بریتانیا خواهان حضور دیپلوماتیک این کشور در افغانستان شد

رئیس یک نهاد ناظر بر کمک‌های حکومت بریتانیا گفت که این کشور برای حمایت از زنان افغان و نظارت بر موثریت کمک‌هایش در افغانستان حضور دیپلوماتیک داشته باشد. هیو بیلی گفت نبود کشورهای غربی در کابل، کار سازمان‌های امدادرسان را دشوارتر کرده است.

پس از قدرت‌گیری طالبان در آگست ۲۰۲۱، بریتانیا سفارت خود را مسدود کرد و دیپلومات‌های بریتانیایی از این کشور خارج شدند.‌

با این حال، بریتانیا در نزدیک به سه سال گذشته حدود ۲.۹ میلیارد دالر به افغانستان، از طریق سازمان‌های بین المللی، کمک بشردوستانه کرده است.

کمیسیون بررسی تاثیر کمک‌های بریتانیا که یک نهاد ناظر مستقل دولتی است، روز پنجشنبه در گزارش جدیدش گفت که بریتانیا برنامه کمک‌رسانی به ارزش ۱۵۰ میلیون پوند در افغانستان دارد که بعد از اوکراین، دومین برنامه بزرگ کمک‌های خارجی آن به کشورهای دیگر است.

به نقل گاردین، بیلی گفت: «به نظر این کمیسیون، اگر شما این مقدار پول مالیات دهندگان بریتانیایی را مصرف می‌کنید، پس باید اینجا نیز باشید تا بر نحوه مصرف آن نظارت کنید.»

هیو بیلی که در ماه می از کابل بازدید کرده بود، معتقد است که «اگر کشورهای غربی در صحنه حضور نداشته باشند و با جامعه مدنی افغانستان و با طالبان تعامل نداشته باشند، در این صورت کمک‌های بشردوستانه غربی کمتر نتیجه خواهد داد.»

این مسئول ناظر کمک‌ها به نقل از یک مقام ارشد سازمان ملل گفت که «اگر با شهروندان افغان از جمله طالبان ارتباط برقرار نشود، در حقیقت راه‌های ارتباطی یکی پس از دیگری از بین خواهد رفت.»

او با اشاره به کمبود قابله‌های مسلکی در افغانستان، هشدار داد که این کشور ممکن است «به سمت فاجعه پیش برود، زیرا محدودیت‌های جنسیتی اعمال شده توسط طالبان، تعداد قابله‌های آموزش‌دیده را به سرعت کاهش داده و این محدودیت‌ها مشکلاتی را در آینده ایجاد خواهد کرد.»

بیلی گفت که زنان و دختران به دلیل ممنوعیت آموزشی با مشکلات روحی از جمله افسردگی و تمایل به خودکشی رنج می‌برند.

او از کشورهای جهان خواست که اجازه ندهند افغانستان به یک بحران انسانی فراموش شده تبدیل شود.