یاسین ضیا اظهارات اشرف غنی درباره ارتش پیشین افغانستان را «عوام‌فریبی» خواند

رئیس سابق ستاد ارتش افغانستان اظهارات اشرف غنی، رئیس‌جمهور سابق درباره ارتش پیشین این کشور را «غیرمسئولانه و عوام‌فریبانه» خواند. ضیا از انحصارطلبی، تعیینات سلیقه‌ای و فساد انتقاد کرده که به گفته او سبب مرگ صدها نیرو و فروپاشی نظام امنیتی شد.

یاسین ضیا، رئیس ستاد ارتش دولت سابق افغانستان در واکنش به اظهارات اخیر اشرف غنی می‌گوید رهبری دولت سابق عامل کلیدی فروپاشی نیروهای امنیتی بود.

آقای ضیا تاکید کرد که سربازان رده‌های پایین به هیچ صورت عامل شکست و فروپاشی نظام نبودند.

یاسین ضیا در حال حاضر رئیس شورای رهبری جبهه آزادی افغانستان است. این جبهه پس از سقوط حکومت پیشین و تسلط طالبان بر افغانستان ایجاد شد و در جریان نزدیک به سه سال گذشته حملاتی را علیه طالبان انجام داده است.

آقای ضیا می‌گوید: «نیروهای امنیتی تا آخرین گلوله و آخرین قطره خون در بدترین شرایط ازوطن و نظام دفاع کردند»، اما زد و بندها و رقابت قدرت در رده‌های بالایی و فساد گسترده سبب فروپاشی نظام شد.

این نظامی دولت پیشین افغانستان همچنان اضافه می‌کند که گماشتن افراد غیرمسلکی در تمامی سطوع نیروهای امنیتی که تنها امتیازشان داشتن روابط شبکه‌ای با حلقات بالایی قدرت در ارگ، شورای امنیت و سپیدار بود، باعث نابودی نظام دفاعی کشور شد.

پیش از این محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان گفته بود که تا آخرین لحظه از شمار دقیق نیروهای امنیتی و معارف کشور آگاهی نداشت. اشرف غنی از تلاش‌های خود برای ترویج حکومت‌داری دیجیتالی سخن گفته بود. به گفته او نبود سیستم دیجیتالی در ادارات دولتی سبب شد برخی از نیروهای امنیتی از چندین نشانی معاش بگیرند.

یاسین ضیا اما می‌گوید برعکس «ادعاهای عوام‌فریبانه»، وزارت دفاع ملی با سیستم پیشرفته الکترونیک مجهز بود. جنرال ضیا گفت: «قراردادهای مواد لوژیستیکی و تامیناتی نیروهای مسلح در ریاست‌جمهوری متمرکز بود و این امر سبب تلفات و صدمه‌های جبران‌‍‌ناپذیر نیروهای مسلح در میدان‌های نبرد شد».

یاسین ضیا در حال حاضر جبهه آزادی افغانستان را رهبری می‌کند. جبهه آزادی افغانستان یکی از دو گروه نظامی فعال است که حملات چریکی علیه طالبان را سازمان‌دهی می‌کند.

او در دوره ریاست‌جمهوری محمداشرف غنی به‌عنوان معاون شورای امنیت ملی، رئیس ستاد ارتش و والی تخار کار کرده بود.

یاسین ضیا معتقد است که به دلیل برنده نشدن شخص مورد نظر رئیس‌جمهور در داوطلبی خرید دارو به شفاخانه‌های ارتش، کادر درمانی چندین سال با کمبود دارو روبه‌رو بود و این امر سبب تلف شدن صدها نیروی امنیتی شد.