منع کشت خشخاش در افغانستان؛ یک مرکز تحقیقی درباره عواقب کمبود هروئین در اروپا هشدار داد
مرکز نظارت اروپا بر مواد مخدر و اعتیاد هشدار داد اتحادیه اروپا باید خود را برای عواقب کمبود هروئین در آینده آماده کند. در پی ممنوع شدن کشت خشخاش توسط طالبان در سال ۲۰۲۲، سازمان ملل میگوید تولید تریاک در افغانستان ۹۵ درصد کاهش یافته است.
طالبان در سال ۲۰۲۲، تولید تریاک را که قبلاً یکی از پایههای اصلی اقتصاد افغانستان شمرده میشد، ممنوع اعلام کرد.
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل تخمین میزند که از زمان اجرای این ممنوعیت، تولید هیروئین ۹۵ درصد کاهش داشته است.
به نقل از وبسایت یوراکتیف، الکسیس گودل، مدیر مرکز نظارت اروپا بر مواد مخدر و اعتیاد گفت: «تحلیل تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که این ممنوعیت در حال اجرا است.»
او افزود که هنوز ذخایر هروئین در افغانستان ته نکشیده و در مسیر قاچاق به اروپا است، بنابرین کاهش آن در بازار ممکن است کمی طول بکشد.
با این حال، گودل میگوید که نشانههایی از کمبود عرضه هروئین در برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و بریتانیا وجود دارد.
او هنگام ارائه جدیدترین گزارش سالانه این مرکز گفت: «سوال این است که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد؟ خطر این است کسانی که از هروئین استفاده می کنند به داروهای ارزانتر، آسانتر و خطرناکتر از هروئین روی بیاورند که برخی از آنها میتوانند ۷۰۰ برابر قویتر از مورفین باشند.»
ایالات متحده افزایش چشمگیری در مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد مواد افیونی مرتبط با مشتقات فنتانیل داشته است، اما گودل میگوید پیشبینی این که مردم در اتحادیه اروپا به چه موادی روی خواهند آورد دشوار است.
هروئین رایجترین مواد افیونی غیرقانونی مورد استفاده در اروپا است و مسئول بخش قابل توجهی از مشکلات بهداشتی مرتبط با مصرف غیرقانونی مواد مخدر است.
برخلاف مصرف کوکائین که در حال رونق است، هروئین توسط گروههای قدیمیتر استفاده میشود و مصرف کنندگان جدید کمتری دارند.