امریکا از قتل انتقام‌جویانه نیروهای امنیتی پیشین افغانستان به دست طالبان اظهار نگرانی کرد

وزارت خارجه امریکا به افغانستان اینترنشنال درباره قتل انتقام‌جویانه نیروهای امنیتی پیشین افغانستان به دست طالبان اظهار نگرانی کرده است. با این حال، این وزارت افزود که مدرکی درباره هدف قرار گرفتن همکاران محلی امریکایی‌ها در افغانستان وجود ندارد.

دفتر رسانه‌ای وزارت خارجه امریکا در ایمیلی که در پاسخ به سوال افغانستان اینترنشنال فرستاده، تاکید کرده که این وزارت نسبت به قتل و ناپدیدسازی اعضای نیروهای امنیتی پیشین افغانستان به طور عمیقی نگران است.

وزارت خارجه امریکا با اشاره به گزارش اخیر سازمان ملل درباره کشتار نظامیان پشین به دست طالبان، در این امیل به افغانستان اینترنشنال گفت که اعضای طالبان در ماه‌های پس از ورود به کابل، دست به قتل و ناپدیدسازی انتجام‌جویانه اعضای نیروهای امنیتی حکومت پیشین زدند.

وزارت خارجه امریکا در این یادداشت افزوده است که طالبان پس از دست یافتن به قدرت وعده «عفو عمومی» دادند و باید به آن پایبند بمانند.

پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، هرازگاهی گزارش‌هایی از انتقام‌گیری طالبان از نیروهای امنیتی پیشین افغانستان پخش می‌شود. طالبان همواره این گزارش‌ها را تکذیب کرده است.

با این حال، وزارت خارجه امریکا در یادداشت خود نوشته است که مدرکی وجود ندارد که نشان دهد طالبان کسانی را که با امریکایی‌ها در افغانستان همکاری کرده‌اند، به صورت مشخص هدف قرار داده باشد.

این وزارت در یادداشت خود افزوده است که آن‌عده شهروندان افغانستان که واجد شرایط مهاجرت قانونی به امریکا هستند، عملیات انتقال و جابه‌جایی آنها همچنان ادامه دارد.

این وزارت همچنین گفته که بخش‌های مسئول ظرفیت خود را برای تسریع فرایند انتقال آنها افزایش داده‌اند و تلاش می‌کنند مشکل به درازا کشیدن زمان بررسی درخواست‌های آنها را حل کنند.

پس از خروج نیروهای امریکایی در تابستان ۱۴۰۰ از افغانستان، ده‌ها هزار شهروند افغانستان به دلیل همکاری با نیروهای نظامی و نهادهای غیرنظامی امریکا در افغانستان در معرض خطر قرار گرفتند.

امریکا بیش از هفتاد هزار نفر از این افراد را در عملیاتی ویژه از افغانستان به کشورهای منطقه و بعد به امریکا منتقل کرد. برنامه انتقال آنها هنوز هم ادامه دارد.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) در ماه اسد امسال با پخش گزارشی اعلام کرد با وجود عفو عمومی طالبان، در دو سال گذشته، ۸۰۰ مورد نقض حقوق بشر علیه نیروهای امنیتی سابق را ثبت کرده است.

یوناما گفته دست‌کم ۲۱۸ مورد قتل‌ مقام‌‌های حکومتی و اعضای نیروهای امنیتی پیشین توسط طالبان را ثبت کرده است که عاملان آن بازداشت نشده‌اند.