حمله مرگبار به مقر سپاه پاسداران در منطقه سیده زینب در جنوب دمشق
در پی مرگ سه سرباز امریکایی در منطقه مرزی اردن و سوریه، شبکه العربیه از حمله به مقر سپاه پاسداران در منطقه «سیده زینب» در جنوب دمشق خبر داد.
اسکای نیوز به نقل از دیدبان سوریه نوشت که این حمله احتمالا رهبر شبهنظامیان وابسته به جمهوری اسلامی را هدف قرار داده باشد.
خبرگزاری رویترز هم به نقل از یک منبع نزدیک به ایران گزارش داد که این حمله به یک مکان مورد استفاده سپاه پاسداران انجام شده است.
در پی این حمله، صدا و سیمای جمهوری اسلامی از کشته شدن دو نفر خبر داد و افزود که این حمله به «یک منطقه مسکونی» انجام شده است. صدا و سیما افزود «یک ساختمان مسکونی در منطقه عقربا در نزدیکی زینبیه» هدف قرار گرفته است.
اسکاینیوز به نقل از دیدهبان سوریه نوشته که در پی حمله روز دوشنبه در منطقه سیده زبنبیه در جنوب دمشق شش نفر از جمله نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی کشته شدهاند.
خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران نوشت یک مرکز مستشاری ایران مورد هدف قرار گرفته است. این خبرگزاری حمله را به اسرائیل منتسب کرده است.
پس از کشته شدن سه سرباز امریکایی در منطقه، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت که حمله اخیر به نیروهای امریکایی به دستور مقامهای تهران صورت نگرفته است.
کنعانی روز دوشنبه در این زمینه گفت: «گروههای مقاومت در منطقه در تصمیمات و اقدامات خود از جمهوری اسلامی ایران دستور نمیگیرند.»
مقامهای جمهوری اسلامی به مجموعه گروههای شبهنظامی تحت حمایت خود در منطقه «گروههای مقاومت» یا «محور مقاومت» میگویند.
در پی حمله پهپادی به نیروهای امریکایی در مرز سوریه و اردن، جو بایدن، رئیسجمهور امریکا، شبهنظامیان تحت حمایت ایران را مسئول این حمله دانست.
از زمان حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر و آغاز جنگ کنونی حماس، حملات شبهنظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی به نیروهای امریکایی در منطقه شدت گرفته است.
حمله مرگبار شامگاه دوشنبه با واکنش گسترده اعضای کانگرس امریکا و سناتورهای ارشد روبهرو شد. چندین سناتور از جمله لندزی گراهام، سناتور پرنفوذ جمهوریخواه، خواستار هدف قرار دادن ایران شدند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین امریکا کشته شدن سه سرباز امریکایی در حمله شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی را «یکی از پیامدهای ضعف جو بایدن» خواند.
او گفت: «سه سال پیش ایران ضعیف، شکسته و کاملا تحت کنترول بود. به لطف سیاست فشار حداکثری من، رژیم ایران به سختی توانست دو دالر را برای تامین مالی نیروهای نیابتی تروریستش جمع کند. سپس جو بایدن وارد شد و میلیاردها دالر به ایران داد و این رژیم از آن برای گسترش خونریزی و کشتار در سراسر خاورمیانه استفاده کرد.»
دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا هم با محکوم کردن این حمله با خانواده قربانیان ابراز همدردی کرد. او گفت همچنان از ایران میخواهیم در منطقه تنشزدایی کند.