شبکه بیبیسی از پخش «ادعای تاییدنشده حماس درباره اعدام غیرنظامیان غزه» عذرخواهی کرد
شبکه بریتانیایی بیبیسی به دلیل پخش ادعاهای تاییدنشده حماس مبنی بر 'اعدام فراقانونی' غیرنظامیان غزه از سوی ارتش اسرائیل عذرخواهی کرد. این شبکه پیشتر هم برای گزارشش درباره حمله اسرائیل به بیمارستان الاهلی غزه عذرخواهی کرده بود.
این شبکه بریتانیایی در اطلاعیهای نوشت با این که این ادعا را به حماس نسبت داده بود و واکنش اسرائیل را نیز در گزارشش گنجانده بود، با این حال، «تلاش کافی برای راستیآزمایی شواهد انجام نداده است تا نشر ادعای حماس توجیه شود.»
گزارش بیبیسی روز سه جدی نشر شد. وبسایت خبری ددلاین نوشت که احتمالا این گزارش شبکه بیبیسی مبتنی بر یک گزارش خبرگزاری فرانسه بوده است. خبرگزاری فرانسه در اول جدی نوشت که شهادت افراد نشان میدهد که از زمان آغاز حملات اسرائیل پس از ۷ اکتوبر، «ارتش اسرائیل ۱۳۷ غیرنظامی فلسطینی را به طور فراقانونی[در نوار غزه] اعدام کرده است.»
خبرگزاری فرانسه نوشته بود که ادعای این اعدامها را نمیتواند تایید کند و ارتش اسرائیل نیز از وقوع آن ابراز بیخبری کرده بود.
پیش از این شبکه بیبیسی درباره گزارشش در مورد حمله به شفاخانه الاهلی و تلاش ناکافی برای راستیآزمایی آن عذر خواسته بود.
وزارت بهداشت غزه در ۲۵ میزان مدعی شده بود که در حمله هوایی اسرائیل بر شفاخانه الاهلی، دستکم ۵۰۰ نفر کشته است. ارتش اسرائيل نقش داشتن در این حمله را رد کرده و جهاد اسلامی را مسئول آن دانسته بود.
شماری از خبرگزاریهای عمده مانند رویترز و شبکه بیبیسی نقش اسرائیل در این حادثه را گزارش داده بودند که بعداً اصلاح کردند.
چندین سازمان مستقل درباره نقش اسرائیل در انفجار شفاخانه الاهلی ابراز تردید کردند. سازمان دیدبان حقوق بشر گفت که شواهد نشان میدهد اصابت اشتباهی راکت در ۲۵ میزان، منجر به مرگ دهها نفر در شفاخانه الاهلی در غزه شد.
سازمان دیدبان حقوق بشر روز یکشنبه، ۵ قوس گفت: «این انفجار که شمار زیادی از مردم ملکی را در شفاخانه الاهلی در غزه در ۱۷ اکتوبر ۲۰۲۳ کشته و زخمی ساخت، آشکارا نتیجه راکتی است که معمولاً از سوی گروههای مسلح فلسطینی استفاده میشود.»
این سازمان گفته است که یافتههای تحقیقش نتیجه بررسی عکسها، ویدیوها، تصاویر ماهوارهای، مصاحبه با شاهدان و کارشناسان است.
حادثه شفاخانه الاهلی یکی از مناقشه برانگیزترین رویدادها در جنگ اسرائیل و حماس بود که دو طرف و حامیان شان یک دیگر را به نشر اطلاعات گمراهکننده و ارتکاب جرایم جنگ متهم کردند.