وزیر مالیه اسرائیل خواستار خروج مردم از غزه و مهاجرت شان به کشورهای دیگر شد
بزالل اسموتریچ، از چهرههای تندرو کابینه جنگ اسرائیل روز یکشنبه خواستار بازگشت ساکنان شهرکهای یهودینشین به غزه بعد از پایان جنگ شد. او گفت که باید مردم غزه 'تشویق' شوند که به کشورهای دیگر مهاجرت کنند.
با آغاز حملات اسرائیل بر غزه، ۸۵ درصد ساکنان این باریکه بیجا شدهاند و در خیمهها و اردوگاههای مزدحم در جنوب غزه ساکن شدهاند.
پیش از این برخی دیگر از سیاستمداران دستراستی اسرائیل نیز خواستار اخراج آوارگان غزه به صحرای سینا در مصر، کشورهای عربی و غربی شده بودند.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، وزیر مالیه اسرائیل در گفتوگو با رادیوی ارتش اسرائیل در پاسخ به سوالی درباره بازگشت شهرکنشینها در غزه گفت که «ما برای تامین امنیت، باید این منطقه را در کنترول خود داشته باشیم. اما برای کنترول نظامی آن در بلندمدت، باید حضور ملکی نیز در آنجا داشته باشیم.»
هنوز حکومت اسرائیل رسماً چیزی در مورد اخراج مردم غزه یا اسکان آبادینشینها چیزی نگفتهاند. شماری از کشورهای با نفوذ، از جمله امریکا با طرح نیروهای راست مذهبی و سیاسی اسرائیل در مورد کنترول غزه مخالفت کرده بودند.
اسرائیل قبل از سال ۲۰۰۵، برای ۳۸ سال غزه را مانند کرانه باختری در اشغال خود داشت. اما در این سال، اسرائیل نیروهای خود را از غزه بیرون کرد و ۲۱ شهرک یهودینشین را نیز تخریب کرد. این کشور به رغم خروج نظامی از غزه، مرزهای هوایی، زمینی و دریایی غزه را کاملا در کنترول خود دارد.
اسموتریچ، رئیس حزب افراطی صهیونیسم مذهبی و عضو ارشد حکومت ایتلافی نتانیاهو گفت که باید ۲.۴ میلیون باشنده غزه 'تشویق' شوند که به کشورهای دیگر بروند.
او گفت: «اگر ما از نظر استراتژیک به طور درست عمل کنیم و مهاجرت را تشویق کنیم، اگر تنها ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار عرب در غزه بمانند و نه دو میلیون، بدون شک مباحث بعداً طوری دیگر خواهد بود.»
او افزود: «ما در همکاری با جامعه جهانی و کشورهای عرب همسایه به این مهاجران کمک خواهیم کرد تا زندگی خود را به شکل بهتر در کشورهای دیگر آغاز کنند.»
منتقدان طرح مهاجرت و اخراج ساکنان غزه را پاکسازی قومی توصیف کردهاند که بر اساس قوانین بین المللی یک جرم جنگی به حساب میآید.