برخی سازمان‌های مدنی بخاطر انتقاد از اسرائیل حمایت مالی کشورهای اروپایی را از دست داده‌اند

روزنامه فرانسوی لوموند روز سه‌شنبه گزارش داد که شماری از نهادهای مدنی در خاورمیانه پس از انتقاد از حملات اسرائیل بر غزه، کمک مالی چند کشور اروپایی را از دست دادند. برخی از این نهادها 'نسل‌کشی' در غزه را محکوم کرده‌اند.

عزه سلیمان، وکیل مصری که حدود ده سال است با حمایت مالی آلمان توانسته کمک‌های حقوقی به زنان مصری ارایه کند، گفت که پس از امضای یک متن در محکومیت 'نسل‌کشی در غزه'، حکومت آلمان کمک مالی خود به سازمان او را قطع کرده است.

وزارت خارجه آلمان تایید کرد که کمک‌های مالی خود به سازمان‌ها 'در منطقه' خاورمیانه را مورد بررسی قرار داده است.

این وزارت‌خانه به لوموند گفت: «این بررسی شامل ارزیابی مجدد مواضع و اظهارات سیاسی شرکای ما در رابطه با حملات تروریستی حماس بر اسرائیل است.»

اکنون، اگر دیدگاه‌های فعالان و سازما‌‌ن‌های مدنی عربی مطابق سیاست‌های حکومت آلمان در مورد مناقشه اسرائیل و فلسطین نباشد، بودجه خود را از دست خواهند داد.

سوئیس نیز اعلام کرد که به همکاری خود با سه سازمان غیردولتی فلسطینی پایان داده است. زیرا، اظهارات آنها درباره درگیری‌ها در غزه را مغایر سیاست خود برای کمک به سازمان‌های مدنی دانسته است.

لی کاسپی، از مدیران یک سازمان مدنی در غزه گفت که فشارهای سیاسی سوئیس باعث تاخیر در تامین مالی یا توقف کامل فعالیت‌های این سازمان خواهد شد.

حکومت‌های اروپایی، به خصوص آلمان در جنگ غزه از اسرائیل حمایت می‌کنند و از انتقاد از عملیات نظامی این کشور که منجر به تلفات سنگین غیرنظامی شده است، خودداری کرده‌اند.

خبرنگاران و فعالان مدنی در اروپا و امریکا می‌گویند که انتقاد از سیاست‌های اسرائیل دشوار شده است و منتقدان رفتار این کشور در جنگ غزه معمولاً به 'یهودستیزی' و 'حمایت از حماس' که یک گروه تروریستی در کشورهای غربی شناخته می‌شود، متهم شده‌اند.

سایر حکومت‌های اروپایی نیز رویکرد آلمان را در قبال سازمان‌های مدنی در خارومیانه در پیش گرفته‌اند. لوموند نوشت که در این بین سازمان‌های فلسطینی بیشترین فشار را متحمل شده‌اند.

در پایان ماه نوامبر، اتحادیه اروپا بند جدیدی را به قراردادهای خود با نهادهای فلسطینی اضافه کرده تا مرتکب 'نفرت‌پراکنی و خشونت' نشوند.

در هفته‌های اخیر در ایالات متحده و اروپا، فعالان حامی فلسطینی‌ها به علت حمایت از مقاومت در برابر اسرائیل و پایان اشغال این کشور در کرانه باختری و غزه، به حمایت از حماس و ترویج خشونت و نفرت متهم شده اند.

حکومت سویدن هم از سازمان‌های فلسطینی که از این کشور کمک دریافت می‌کنند، خواهد خواست که حماس را رسماً محکوم کنند.