کانادا، آسترالیا و نیوزیلند خواستار 'آتش‌بس پایدار' در غزه شدند

نخست وزیران کانادا، آسترالیا و نیوزیلند روز سه‌شنبه اعلام کردند که از تلاش‌های بین‌المللی برای 'آتش‌بس پایدار' در غزه حمایت می‌کنند. این سه کشور در بیانیه‌ مشترکی گفتند که «بهای شکست حماس نمی‌تواند رنج مداوم غیرنظامیان فلسطینی باشد.»

در بیانیه این سه کشور تصریح شده که این آتش‌بس نمی‌تواند یک طرفه باشد و حماس باید همه گروگان‌ها را آزاد کند. آنها تاکید کرده‌اند که حماس نباید از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده کند.

در همین حال، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه جلسه‌ای اضطراری برای بررسی پیش‌نویس قطعنامه‌ آتش‌بس فوری بشردوستانه در غزه برگزار کرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از شماری از دیپلومات‌ها گزارش داد که انتظار می‌رود تا این قطعنامه تصویب شود.

ایالات متحده هفته گذشته درخواست مشابهی را در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد.

واشنگتن می‌گوید که با استفاده از حق وتو از موضع اسراییل مبنی بر این که آتش‌بس تنها به نفع حماس است حمایت کرده است.

با این حال واشنگتن از اسراییل خواسته تا برای حفظ جان غیر نظامیان اقدامات بیشتری انجام بدهد.

به گفته وزارت بهداشت غزه که تحت کنترول حماس است از زمان حمله تلافی‌جویانه اسرائیل به غزه تاکنون حداقل ۱۸ هزار و ۲۰۵ فلسطینی کشته و نزدیک به ۵۰ هزار نفر زخمی شده‌اند.

در همین حال ارتش اسراییل می‌گوید که از آغاز حملات زمینی به غزه در اواخرماه اکتوبر، صد و پنج سرباز اسرائیلی در غزه کشته شده‌اند.

پس از پایان آتش‌بس یک هفته‌ای، اسرائیل حملات زمینی خود را که به شمال محدود بود به مناطق جنوبی نوار غزه نیز گسترش داده است.

آژانس‌های امدادی می‌گویند که با ادامه تنش‌ها، اکنون هیچ مکانی در غزه امن نیست و تقریباً مردم تمام مناطق به طور کامل از غذا، دارو و سوخت محروم شده‌اند.

مقام‌های سازمان ملل می گویند که دست‌کم ۸۵ درصد از جمعیت غزه به دلیل درگیری‌ها اکنون آواره شده‌اند.