شورای امنیت سازمان ملل رای‌گیری درباره درخواست آتش‌بس بشردوستانه در غزه را به تاخیر انداخت

شورای امنیت سازمان ملل رای‌گیری درباره درخواست آتش‌بس فوری بشردوستانه در جنگ اسرائیل و حماس را به بعد از نشست برنامه‌ریزی شده وزیران خارجه امریکا و عرب موکول کرد. واشنگتن گفته که در حال حاضر از اقدامات شورای امنیت در مورد جنگ غزه حمایت نمی‌کند.

قرار است شورای امنیت بعد از دیدار آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا با وزیران خارجه مصر، اردن، قطر، عربستان سعودی، ترکیه و تشکیلات خودگردان فلسطین ساعت ۵:۳۰ بعد از ظهر به وقت واشنگتن (۲۲:۳۰ به وقت لندن) درباره قطعنامه‌ای که امارات متحده عربی پیشنهاد کرده رای‌گیری کند.

شورای امنیت ماه گذشته برای ارسال محموله‌های بشردوستانه به ساکنان جنگ زده غزه،‌ خواستار آتش‌بس در درگیری بین اسرائیل و حماس شد.

امریکا امریکا و اسرائیل با این درخواست مخالفت و استدلال استدلال کردند که تنها حماس از آتش‌بس سود می‌برد. با این حال، امریکا از وقفه‌های کوتاه در جنگ برای حفاظت از غیرنظامیان و فراهم کردن زمینه رهایی گروگان‌ها حمایت می‌کند.

رابرت وود،‌ معاون سفیر امریکا در سازمان ملل گفت: «در حالی که ایالات متحده قویا از صلحی پایدار حمایت می‌کند که در آن هم اسرائیلی‌ها و هم فلسطینی‌ها بتوانند در صلح و امنیت زندگی کنند، ما از درخواست برای آتش‌بس فوری حمایت نمی‌کنیم.»

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل اما خواستار آتش‌بس فوری شده است. او در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی اکس نوشت:‌ «من از شورای امنیت می‌خواهم از هیچ تلاشی برای برقراری آتش‌بس فوری برای حفاظت از غیرنظامیان و ارائه فوری کمک‌های بشردوستانه، دریغ نکند.»

قطعنامه شورای امنیت برای اینکه به تصویب برسد، باید نه عضو از پانزده عضو شورا به آن رای مثبت بدهند و هیچ یک از پنج عضو دائمی آن را وتو نکند.

شورای امنیت سازمان ملل ۱۵ عضو دارد و از آن جمله پنج کشور امریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا دارای حق وتو هستند.