گاردین: مقاومت فلسطینی‌ها جوانان امریکایی را به خواندن قرآن علاقه‌مند کرده است

حملات مرگبار اسرائیل به غزه و شرایطی که فلسطینی‌ها «در مواجه با مرگ همچنان خدا را یاد می‌کنند»،‌ شماری از جوانان امریکایی را واداشته تا راز آن را در قرآن جستجو کنند. برخی پرسیدند چطور ممکن است وقتی همه چیز تان را از شما می‌گیرند، باز هم «شکر خدا» را بجا می‌آورید؟

روزنامه گاردین در گزارشی نوشته که به‌دنبال حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ قرآن به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها در امریکا تبدیل شد.

زارینا گروال، دانشیار دانشگاه ییل که درباره قرآن و همپذیری مذهبی در امریکا تحقیق می‌کند، می‌گوید آن زمان بسیاری به‌این دلیل قرآن را می‌خریدند و می‌خواندند تا باور شان درباره خشونت‌طلبی ذاتی مسلمانان را تایید کند.

او می‌گوید: «اکنون تفاوت در این است که مردم برای فهم حمله ۷ اکتوبر حماس به جنوب اسرائیل به قرآن روی نمی‌آورند. آنها برای درک انعطاف‌پذیری، ایمان، قدرت اخلاقی و شخصیت باورنکردنی که در فلسطینی‌های مسلمان می‌بینند، به قرآن روی می‌آورند.»

در این گزارش از زنان و دختران جوانی نام برده شده که با راه‌اندازی بحث در پلتفورم‌های اجتماعی تیک‌تاک و انیستاگرام، درباره قرآن و برخورد فلسطینی‌ها با دشواری‌های کمرشکن جنگ غزه بحث و تبادل نظر می‌کنند.

مگان رایس، زن ۳۴ ساله‌ اهل شیکاگو، ماه گذشته بحثی در تیک‌تاک درباره بحران انسانی در غزه راه انداخت.

او درباره این بحث می‌گوید: «می‌خواستم در مورد ایمان مردم فلسطین صحبت کنم که چگونه این ایمان این قدر قوی است که حتی زمانی که همه چیز از آنها گرفته می‌شود، دنبال جایی می‌گردند تا شکر خدا را بجای آورند».

اما مطالعه کتاب مقدس مسلمانان برای بیشتر کسانی که با نیت درک وضعیت فلسطینی‌ها آن را خواندند، دریچه‌های دیگری گشوده است.

مگان رایس هرچه بیشتر درگیر قرآن و محتوای آن شده آن را بیشتر با سیستم اعتقادی اصلی خود همسو یافته است. رایس گفته که قرآن را «ضد مصرف گرایی، ظلم‌ستیز و فمینیستی» یافته است.

فرتاری مون، ۳۵ ساله اهل تمپا، فلوریدا هم می‌گوید مذهبی نیست اما یک روز قرآن شوهر مسلمانش را برداشت تا بخواند: «می‌خواستم ببینم چه چیزی باعث شده مردم وقتی با مرگ رو به‌رو می‌شوند خدا را صدا می‌کنند.»

میشا یوسف، نویسنده و مجری پادکست که به مطالعه تفاسیر مترقی قرآن می‌پردازد، می‌گوید در قرآن موضوعات خاصی است که با ارزش‌های جوانان چپگرای امریکایی همسو اند.

خانم یوسف گفت: «قرآن مملو از استعاره‌های طبیعت است و شما را تشویق می‌کند که حافظ محیط‌زیست باشید. قرآن همچنین نگرش ضد مصرف‌گرایی دارد، این حس که همه ما مباشر زمین هستیم که نباید با طبیعت یا همنوعان خود رابطه استثماری برقرار کنیم.»

طبق گزارش گاردین،‌ کسانی که قرآن را خوانده‌اند می‌گویند که در قرآن، زن و مرد در نزد خداوند برابرند، و رایس و دیگر کاربران تیک تاک می‌گویند که برداشت آنها از قرآن اکنون پشتوانه اصول رویکرد فمینیستی آنهاست.

خانم رایس خواندن قرآن را برای ابراز همدردی با فلسطینیان گرفتار در غزه آغاز کرد. اکنون، مطالعه قرآن به عنصر اصلی زندگی او تبدیل شده است.

او می‌گوید: «فرقی نمی‌کند که پیشینه مذهبی شما چیست. می‌توانید با یادگیری صمیمی‌ترین بخش‌های (قرآن)، همدلی را نسبت به (فلسطینی‌ها) افزایش دهید.»