صدها کارمند دولت و کانگرس در ایالات متحده خواهان آتش‌بس‌ فوری در غزه هستند

حدود ۶۵۰ کارمند بیش از ۳۰ نهاد دولتی، از وزارت خارجه تا ناسا، در نامه‌های سرگشاده به رئیس‌جمهور امریکا خواستار آتش‌بس در غزه شده‌اند. با افزایش تلفات در غزه، فشار عامه نیز بر جو بایدن و کانگرس به دلیل حمایت نامشروط از اسرائیل افزایش یافته است.

اسوشیتدپرس روز یکشنبه در گزارشی نوشت که صدها کارمند دولت و کانگرس امریکا علناً می‌خواهند سیاست امریکا در قبال اسرائیل به منظور کاهش تلفات انسانی در جنگ غزه تغییر بخورد. آنها برخلاف مقررات کاری، با رسانه‌ها مصاحبه می‌کنند، در گردهمایی‌های اعتراضی علیه حملات اسرائیل شرکت می‌کنند و نامه‌های سرگشاده منتشر می‌کنند.

کارمندان فدرال در نامه‌های شان ضمن محکوم کردن کشته شدن هزاران فلسطینی، خواهان آتش‌بس فوری، آزادی گروگان‌ها از سوی حماس و اقدامات بیشتر برای حفاظت از غیرنظامیان غزه شده‌اند.

اعتراضات کارمندان فدرال تاحدودی نتیجه تغییراتی است که به طور گسترده در جامعه امریکا اتفاق افتاده است. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که نارضایتی افکار عمومی از سیاست‌های بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل بیشتر شده است. در حالیکه در آغاز جنگ در ۱۵ میزان، همدلی با اسرائیل به علت کشته شدن غیرنظامیان اسرائیلی به دست حماس خیلی بالا بود، ولی عملیات نظامی مرگبار اسرائیل و منتشر تصاویر تکان دهنده از کشته شدن افراد ملکی در غزه، از این همدلی تا حدی کاسته است.

بنا به آمار وزارت بهداشت غزه، بیش از ۱۱ هزار نفر که بیشتر شان زنان و کودکان اند، در حملات اسرائیل جان باخته‌اند.

نظرسنجی اسوشیتدپرس و مرکز تحقیقات روابط عمومی امریکا در اوایل نوامبر نشان داد که ۴۰ درصد مردم ایالات متحده واکنش اسرائیل در غزه را «بیش از حد» گفته‌اند.

در پی افزایش تلفات انسانی در غزه به‌ویژه تلفات کودکان، تعداد قابل توجهی از امریکایی‌ها از جمله اعضای حزب دموکرات نسبت به حمایت نظامی بایدن از اسرائیل مخالفت بیشتری از خود نشان می‌دهند.

جو بایدن بارها بر حق اسرائیل در دفاع از خود تاکید کرده و آتش‌بس را رد کرده است. آقای بایدن می‌گوید حماس از آتش‌بس برای پُر کردن انبار تسلیحات و تجدید حملات استفاده می‌کند.

چندی پیش یکی از مقامات وزارت خارجه در اعتراض به شتاب حکومت بایدن برای ارائه تسلیحات بیشتر به اسرائیل استعفا داد.

یکی از مقامات وزارت خارجه می‌گویند که چندین ابراز مخالفت از طریق کانال‌های رسمی به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا ارائه شده است.