یونیسف و چند سازمان دیگر خواستار اقدام فوری برای توقف حملات بر شفاخانه‌های غزه شدند

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۱

مقام‌های چند نهاد ملل متحد با نشر بیانیه‌ای خواستار اقدام فوری بین‌المللی برای پایان دادن به حملات اسرائیل بر شفاخانه‌ها در غزه شده‌اند.

به گفته آنها، در ٣٦ روز اخیر سازمان جهانی بهداشت حد اقل ١٣٧ حمله را بر مراکز صحی در غزه ثبت کرده است.

در بیانیه‌ حمله به مراکز صحی و غیر نظامیان "غیرقابل قبول" و نقض قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بشر، عنوان شده است.

در بیانیه آمده است که نوزادان به دلیل قطع شدن برق، نبود اکسیژن و آب در شفاخانه الشفا جان خود را از دست داده‌اند و سایر بیماران در معرض خطر قرار دارند.

بر اساس این بیانیه در حملات ٣٦ روز اخیر به مراکز صحی، ٥٦١ نفر کشته، ٦٨٦ نفر زخمی شده‌اند.

این بیانیه‌ مشترک از سوی لیلا بیکر، مدیر منطقه‌ای کشورهای عربی صندوق جمعیت ملل متحد، ادل خدر، مدیر منطقه‌ای یونیسف برای خاورمیانه و شمال افریقا و داکتر احمد المندری، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی صحت برای شرق مدیترانه به نشر رسیده است.

در بیانیه آنها آمده است :«ما از آخرین گزارش‌ها مبنی بر حملات به شفاخانه الشفاء، شفاخانه اطفال الرنتیسی ناصر، شفاخانه القدس و سایر موارد در غزه و شمال غزه که منجر به کشته‌شدن بسیاری از جمله کودکان شد وحشت زده شده‌ایم.»

کارکنان پزشکی در غزه روز یکشنبه گفتند که شفاخانه الشفا، شفاخانه اندونیزیا در بیت لاهیه و شفاخانه قدس در شمال غزه از کار افتاده است.

مدیرکل شفاخانه‌های غزه هشدار داد که به دلیل وضعیت فاجعه‌بار شفاخانه شفا، جان ۶۵۰ بیمار در خطر است.

محمد زقوت روز یکشنبه (۲۱ عقرب) در یک نشست خبری گفت که از آن جمله ۳۶نفر کودک هستند.

او همچنین حضور بیش از ۱۵۰۰ آواره را در شفاخانه شفا تایید کرد و هشدار داد که انباشت زباله‌ها، کمبود آب و قطع برق زندگی همه را تهدید می‌کند.

اشرف‌القدره، سخنگوی وزارت صحت غزه نیز گفت که از مجموع ۴۵ نوزاد در شفاخانه شفا، سه نوزاد جان خود را از دست داده‌اند و ده‌ها نوزاد دیگر نیز در معرض خطر قرار دارند.

یکی از پزشکان شفاخانه ناصر در خان یونس به رویترز گفت: «بیمارستان شفا در حال حاضر کار نمی‌کند. هیچکس اجازه ورود و خروج ندارد.»

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که ارتباطش با شفاخانه شفا قطع شده و نگران افرادی است که در آنجا گیر افتاده‌اند.

بمباران اسرائیل موجب شده است که پزشکان نوزادان نارس را بر روی تخت‌های معمولی ردیف کنند و از نیروی اندکی که برای گرم کردن هوا در دسترس است، استفاده کنند.

دکتر احمد مخلاطی به رویترز گفت: «ما می‌دانیم این بسیار خطرناک است، انتظار داریم روز به روز تعداد بیشتری از آن‌ها را از دست بدهیم.»

هلال احمر فلسطین اعلام کرد که کادر پزشکی قدس، دومین شفاخانه بزرگ در شمال غزه، برای مراقبت از افرادی که در آنجا با دارو، غذا و آب اندک هستند، تلاش می‌کنند.

سخنگوی فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب‌سرخ و هلال‌احمر نیز گفت: «ارتباط شفاخانه قدس با جهان بیرون در ۶ تا ۷ روز گذشته قطع شده است و هیچ راهی برای ورود و خروج ندارد.»

با این حال، اسرائیل گفته که پزشکان، بیماران و هزاران نفری که به شفاخانه‌های شمال غزه پناه برده‌اند، باید آنجا را ترک کنند تا بتوانند مراکز فرماندهی حماس را در زیر و اطراف آن هدف قرار دهند. حماس اما استفاده از این شفاخانه‌ها را رد کرده است.

اسرائیل روز یکشنبه (۲۱ عقرب) اعلام کرد که مردم می‌توانند از سه شفاخانه در شمال غزه از جمله شفا از طریق یکی از خروجی‌های غزه خارج شوند، اما مدیر شفاخانه شفا به تلویزیون العربیه گفته که هیچ راه عبور امنی وجود ندارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
وادی رقابت
خبرها
بحث روز

رادیو

پادکست‌ها