تلفات کارمندان سازمان ملل در غزه از ۱۰۰ نفر گذشت
سازمان ملل میگوید از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در غزه، بیش از ۱۰۰ کارمند این سازمان کشته شدهاند. این سازمان گفته که برای ادای احترام، کارکنانش در سراسر جهان یک دقیقه سکوت خواهند کرد و روز دوشنبه پرچمهایش به حالت نیمه افراشته در خواهند آمد.
آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل این جنگ را مرگبارترین درگیری تاریخ سازمان ملل خوانده و گفته که برخی از کارمندان این سازمان به همراه خانوادههایشان در حملات هوایی اسرائیل در غزه کشته شدهاند.
این آژانس تعداد دقیقا قربانیان این سازمان را ۱۰۱ نفر اعلام کرده است.
فیلیپ لازارینی، رئیس این آژانس در نشستی درباره غزه در پاریس گفت: «ماه گذشته برای ما ماه دردناکی بود.»
گفته شده هفت امدادگر غیر فلسطینی سازمان ملل هم در درگیری غزه کشته شدهاند.
درگیریهای مرگبار برای سازمان ملل
تا پیش از جنگ غزه، درگیری میان دولت و شبهنظامیان اسلامگرا در نیجریه دومین مورد مرگبار برای کارمند سازمان ملل بود. در سال ۲۰۱۱ در حمله انتحاری به دفتر سازمان ملل در ابوجا ۴۶ کارمند این سازمان کشته شدند.
جنگ افغانستان هم برای کارمندن سازمان ملل مرگبار بوده است. در سال ۲۰۰۹ این سازمان ۳۳ کارمند خود را در این کشور از دست داد.
طبق آماری ادارهای که حوادث امنیتی برای نهادهای امدادرسان را گزارش میکند، سازمان ملل همچنین ۳۳ کارمند خود را در درگیری جاری در سودان جنوبی از دست داده است.
حفاظت از امدادگران
امدادگران تحت قوانین بشردوستانه بینالمللی از حمایت برخوردارند، اما گفته شده که به ندرت عاملان این کشتار محاکمه شدهاند.
آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل بعد از اولین جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۴۹ تاسیس شد و بسیاری از پنج هزار کارمند آن در کمپها و مراکز آموزشی، بهداشتی و امدادی این سازمان در غزه کار میکنند.
طبق قوانین سازمان ملل در صورت کشته شدن کارمندانش این سازمان باید از خانواده آنها حمایت مالی بکند اما آژانس آوارگان فلسطینی که پیش از شروع جنگ مشکل مالی داشته، گفته که مطمین نیست بتواند حتا معاش کارمندانش را تا پایان سال بپردازد.
تلفات جنگ غزه
بر اساس گزارش وزارت بهداشت غزه، از زمان آغاز حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه تاکنون دستکم ۱۰ هزار و ۸۱۲ نفر از جمله چهار هزار و ۴۱۲ کودک کشته شدهاند.
اسرائیل حماس را مسئول کشتار غیرنظامیان در غزه میداند و میگوید این گروه از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند و سلاحها و تجهیزات خود را در اطراف شفاخانههای که بمباران شدهاند، پنهان کرده است.
به گفته رئیس آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل در غزه (آنروا)، بیش از ۷۰۰ هزار نفر در غزه آواره شده و به ۱۵۰ مرکز آموزشی و ساختمانهای آنروا در غزه پناه آوردهاند.
فیلیپ لازارینی میگوید «زمانی در این مکاتب کودکان آموزش میدیدند و میخندیدند، اما امروز برای به دست آوردن یک لقمه نان و یک جرعه آب التماس میکنند.»