فعالیت حماس و صامدون در خاک آلمان ممنوع شد

وزیر داخله آلمان اعلام کرد که فعالیت سازمان حماس و صامدون، شبکه‌‌ای که در «همبستگی با زندانیان فلسطینی» فعالیت می‌کند، ممنوع است. نانسی فرز، وزیر داخله آلمان گفت که از روز پنج‌شنبه، ۱۱ عقرب، فعالیت این دو گروه ممنوع خواهد بود.

آلمان پیشتر سازمان حماس را یک گروه تروریستی دانسته است.

خانم فرز گفت که شبکه صامدون در جهت تبلیغات ضداسرائیلی و یهودستیزی فعالیت کرده است.

بر اساس اطاعات منتشر شده در وب‌سایت صامدون، این شبکه «متشکل از سازمان‌دهندگان و کنشگرانی است که با همبستگی در راه مبارزه‌ برای آزادی زندانیان و اسیران فلسطینی تلاش می‌کند».

پیشتر اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفته بود این کشور فعالیت شاخه آلمان صامدون را ممنوع خواهد کرد.

او به این موضوع اشاره کرد که اعضای صامدون در خیابان‌های آلمان «ترور» حماس در اسرائیل را جشن گرفتند.

این گروه که خود را شبکه همبستگی زندانیان فلسطینی معرفی می‌کند، عکس‌هایی را از فعالان حامی فلسطین در حال توزیع شیرینی در برلین در جشن برای حمله حماس به اسرائیل منتشر کرد.

پس از حمله ناگهانی و گسترده حماس به اسرائیل که در جریان آن تعداد زیادی از غیرنظامیان نیز کشته یا ربوده شدند، صامدون در تجمع‌هایی در آلمان این حمله را جشن گرفته بود و پلیس آلمان تعدادی از شرکت‌کنندگان در این تجمعات را بازداشت کرد.

به دنبال حمله هفت اکتبر از غزه، جنگ اسرائیل و حماس همچنان ادامه دارد و اسرائیل در تلاش برای ویران کردن تونل‌های حماس است.

وزیر داخله آلمان در بیانیه‌ خود درباره حماس نیز تاکید کرد هدف این گروه «به عنوان یک سازمان تروریستی» نابودی کشور اسرائیل است.

وزارت کشور آلمان اعلام کرد علاوه بر ممنوعیت فعالیت این دو گروه در آلمان، دارایی‌هایشان هم مصادره و حضور اینترنتی و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی به نفع آن‌ها ممنوع خواهد شد.

سه سال پیش، وزارت داخله آلمان حزب‌الله لبنان را سازمانی تروریستی اعلام و تاکید کرد تمام فعالیت‌های این گروه شبه‌نظامی به طور کامل در خاک آلمان ممنوع است.

این در حالی بود که تا آن زمان فقط فعالیت شاخه نظامی حزب‌الله که از سوی اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، در آلمان ممنوع بود.

هايکو ماس، وزیر امور خارجه وقت آلمان در پی این اقدام گفت: «حزب‌الله حق موجودیت اسرائیل را انکار می‌کند، با ترور و وحشت تهدید می‌کند و زرادخانه راکت‌هایش را گسترده کرده است. مهم است که آلمان از ابزار قانون برای اقدام در برابر فعالیت‌های تروریستی و مجرمانه حزب‌الله به طور کامل بهره بگیرد.»

پیشتر دولت‌های امریکا، بریتانیا، کانادا، هلند، اسرائیل، عربستان سعودی و اتحادیه عرب، هر دو شاخه سیاسی و نظامی حزب‌الله را به فهرست گروه‌های تروریستی اضافه کرده‌اند.

حماس نیز از سوی اتحادیه اروپا، بریتانیا و امریکا یک گروه تروریستی شناخته می‌شود.