نخستوزیر اسرائیل: جمهوری اسلامی ۹۰ درصد بودجه نظامی حماس را تامین میکند
نخستوزیر اسرائیل میگوید ۹۰ درصد بودجه نظامی حماس توسط جمهوری اسلامی ایران تامین میشود. به گفته بنیامین نتانیاهو، بدون جمهوری اسلامی، حماس هم وجود نخواهد داشت.
او روز شنبه (۶ عقرب) در نشست خبری مشترک با یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل گفت: «ایران از حماس حمایت میکند. من فکر میکنم ۹۰ درصد بودجه نظامی حماس از ایران تامین میشود. تامین مالی میکند، سازماندهی میکند و فعالیتهای حماس را رهبری میکند.»
با این حال، بنیامین نتانیاهو خاطرنشان کرد که هیچ اطلاعاتی مبنی بر اینکه ایران میتوانست مستقیما در طراحی حمله حماس به خاک اسرائیل در ۷ اکتبر /۱۵ میزان دست داشته باشد، ندارد.
نخستوزیر اسرائیل گفت: «نمیتوانم بگویم که آنها واقعا در برنامهریزی این اقدام خاص در آن لحظه شرکت داشتند یا خیر، اما این واقعیت که آنها از ماشین نظامی حماس حمایت کردند غیرقابل انکار است.»
او جمهوری اسلامی ایران و حماس را «محور شرارت» خواند و تاکید کرد که اسرائیل باید حماس را شکست دهد.
بنیامین نتانیاهو جنگ با حماس را یک آزمون وجودی برای اسرائیل دانسته است.
جمهوری اسلامی تا این لحظه واکنشی به این اظهارات بنیامین نتانیاهو نداشته، اما پیوسته از حملات حماس به اسرائیل استقبال کرده است.
ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران همین دیروز گفت ارتش اسرائیل شنبه، ۶ عقرب، هنگام آغاز حمله زمینی به غزه متحمل «خسارت سنگین» و «شکست» شده و «دومین پیروزی» برای حماس رقم خورده است.
«حمله زمینی به غزه مرحله دوم جنگ است»
نخستوزیر اسرائيل در دیدار با نمایندگان خانوادههایی که بستگانشان توسط حماس گروگان گرفته شدهاند هم گفت که حمله زمینی به غزه ممکن است به بازگرداندن گروگانها کمک کند.
بنیامین نتانیاهو افزود عملیات زمینی جاری در غزه، مرحله دوم این جنگ است.
نمایندگان خانوادههای گروگانهای اسرائیلی از بنیامین نتانیاهو خواستند زندانیان فلسطینی را با گروگانها تبادله کند.
نتانیاهو اما گفت که برای بازگرداندن گروگانها تلاش میکند. وی افزود که تماسها برای تضمین آزادی گروگانها حتی در طول عملیات زمینی نیز ادامه دارد.
او روز شنبه (۶ عقرب) در این دیدار تاکید کرد که جنگ در داخل نوار غزه دشوار و طولانی خواهد بود. بنیامین نتانیاهو همچنین از غیرنظامیان غزه خواست به مناطق امن بروند.
نخستوزیر اسرائيل در ادامه گفت: «پس از جنگ، همه ما باید به سوالات دشوار پاسخ دهیم، که شامل من نیز میشود.»
مقامهای اسرائیل گفتهاند شبه نظامیان حماس در حمله ۱۵ میزان دستکم ۲۲۹ اسرائیلی و شهروندان برخی کشورهای دیگر را گروگان گرفتند.
حماس گفته رهایی گروگانهای اسرائیلی مشروط به آزادی تمامی اسیران فلسطینی است.
با وجود قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای آتشبس بشردوستانه در غزه، اسرائيل حمله زمینی به این منطقه را آغاز کرده است.
همزمان عربستان سعودی از جامعه جهانی خواست برای توقف فوری هرگونه عملیات نظامی اسرائیل به غزه اقدام کند.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده که از پانزدهم میزان تاکنون هفت هزار و ۷۰۳ فلسطینی در حملات اسرائیل کشته شدهاند.