امریکا از اسرائیل خواسته که تهاجم زمینی به غزه را به تعویق اندازد

سی‌ان‌ان به نقل از منابعی گزارش داد حکومت بایدن به اسرائیل گفته که تهاجم زمینی را بخاطر پیشرفت در مذاکرات برسر رهایی گروگان‌ها و ارائه کمک‌های بشردوستانه به غزه به تعویق اندازد. با این‌حال امریکا گفته از تهاجم زمینی اسرائیل به غزه حمایت می‌کند.

حماس این هفته دو شهروند امریکا را آزاد کرد که در جریان حمله به اسرائیل به گروگان گرفته بود. شمار شهروندان خارجی و اسرائیلی گروگان گرفته شده به بیش از ۲۰۰ نفر می‌رسند و مقامات حماس گفته‌اند که از آنها برای رهایی زندانیان فلسطینی در زندان‌های اسرائیل استفاده خواهند کرد.

به رغم گزارش سی‌ان‌ان و نیویارک تایمز درباره درخواست واشنگتن برای تعویق عملیات زمینی، یک دیپلومات سفارت اسرائیل در واشنگتن گفت: «ما گفت‌وگو و رایزنی نزدیک با حکومت امریکا داریم، اما امریکا در زمینه عملیات زمینی به اسرائیل فشار نمی‌آورد.»

لوید آستین، وزیر دفاع امریکا تقریبا روزانه با همتای اسرائیلی خود در مورد مسایل عملیاتی، ارسال تسلیحات امریکایی به اسرائیل و استقرار ارتش ایالات متحده در منطقه تماس‌ داشته است.

مقام‌های امریکایی نگران اند که بحران غزه پای امریکا را نیز به این منازعه بکشد. از این رو، وزیر دفاع امریکا به ایران و گروه‌های نیابتی آن مانند حزب الله هشدار داده که در صورت حمله به منافع امریکا، این کشور دست به مداخله نظامی خواهد زد.

کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، روز یکشنبه (۳۱ میزان) با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفت‌وگوی تلیفونی کردند.

رهبران امریکا و اسرائیل توافق کردند که جریان کمک‌های بشردوستانه به فلسطین ادامه خواهد داشت.

کاخ سفید همچنین گفته که این دو مقام در مورد «تلاش‌های جاری برای آزادی همه گروگان‌های باقی مانده نزد حماس و انتقال امن آنان گفت‌وگو کرده‌اند.»

اما یک مقام آگاه در قطر در مورد مذاکرات گروگان‌ها گفت که حماس هشدار داده است که تهاجم زمینی احتمال آزادی گروگان‌ها را بسیار کاهش می‌دهد.

وزیرخارجه امریکا در مورد گروگان‌ها گفته که «ما در تلاش هستیم تا هرکاری که می‌توانیم با استفاده از هر اهرم، شراکت و روابطی که برای بیرون آنها نیاز داریم، انجام دهیم.»

آنتونی بلینکن همچنین با اشاره به بحران انسانی در غزه، بر ارسال بیشتر مواد غذایی و تجهیزات پزشکی به غزه تاکید کرده است.

وزیر خارجه امریکا به ‌ان‌بی‌سی گفت که «احتمال تشدید تنش وجود دارد، تشدید تنش توسط نیروهای نیابتی‌ علیه نیروهای ما، علیه پرسنل ما.»

مقامات امریکایی از این بیم دارند که شبه‌نظامیان عراقی تحت حمایت ایران به حدود ۲ هزار و ۵۰۰ سرباز امریکایی در این کشور و سایر نهادها یا شهروندان امریکایی حمله کنند.