اسرائیل می‌گوید به مصر اجازه می‌دهد تا کمک‌های مورد نیاز را به غزه برساند

اسرائیل چهارشنبه اعلام کرد که به مصر اجازه می‌دهد تا کمک‌های محدود بشردوستانه را به غزه ببرد. دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور در اعلامیه‌ای تاکید کرد که این کمک‌ها محدود به غیرنظامیان در جنوب غزه است و نباید به شبه‌نظامیان حماس برسد.

در اعلامیه آمده است که این تصمیم پس از درخواست جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، اتخاذ شده است. اما، دفتر نخست‌وزیر اسرائیل مشخص نکرده است که ارسال کمک‌ها به مردم غزه چه زمانی آغاز خواهد شد که به گفته سازمان ملل نیازمند کمک‌های فوری اند.

آقای بایدن پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو با نشر پیامی در شبکه اکس از کمک ١٠٠ میلیون دالری امریکا برای کمک‌های بشردوستانه در غزه و کرانه باختری خبر داد.

رئیس‌جمهور امریکا نوشت: «ما میکانیسمی خواهیم داشت تا این این کمک‌ها به بیش از یک میلیون آواره و آسیب‌دیده فلسطینی برسد، نه حماس.»

ورود کاروان‌های امداد به داخل غزه تنها با اجازه اسرائیل ممکن است. اسرائیل از ۱۰ روز پیش این منطقه را در محاصره کامل خود در آورده و دسترسی مردم آنجا به آب، برق و مواد سوختی را قطع کرده است.

پس از انفجار بزرگ دیروز در شفاخانه‌ای در غزه، که صدها کشته و زخمی برجای گذاشت، تلاش‌ها برای رسیدگی به غیرنظامیان شدت یافته است. حماس و اسرائیل یک دیگر را به حمله به شفاخانه الاهلی متهم می‌کنند. اسرائیل گفته است که این شفاخانه در اثر راکت‌باری ناکام جهاد اسلامی و حماس مورد اصابت قرار گرفت. اما، حماس این ادعا را رد کرده است.

این گروه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «موشک‌های ما ساخت داخل است و توانایی تخریب آنچه در شفاخانه اتفاق افتاد را ندارد.»

انفجار در بیمارستان الاهلی در غزه واکنش‌های تند کشورهای جهان و نهادهای حقوق بشری را برانگیخته است. کشورهای عربی از جمله عربستان، اسرائیل را مقصر حمله به این شفاخانه می‌دانند. اما، امریکا گفته است که این حمله کار اسرائیل نبوده است.

جنگ میان اسرائیل و گروه فلسطینی حماس زمانی آغاز شد که شبه‌نظامیان حماس در ۱۵ میزان به جنوب اسرائیل حمله کردند، بیش از ۱۵۰۰ اسرائیلی را کشتند و بیش از ۱۲۰ نفر را گروگان گرفتند.

سازمان ملل گفته که از آغاز درگیری‌ها میان اسرائیل و فلسطین تا اکنون بیش از یک میلیون خانه‌های خود را در غزه ترک کرده‌اند.