نادر نادری از زنان تاثیرگذار جهان خواست رفتار طالبان با زنان را آپارتاید جنسیتی معرفی کنند

نادر نادری، پژوهشگر موسسه هوور در دانشگاه استنفورد از سیاستمداران و شخصیت‌های تاثیرگذار زن خواست تا توجه جهانی را به وضعیت وخیم زنان افغان جلب کنند. او گفت که آنها با تلاش‌های خود می‌توانند رفتار طالبان با زنان را آپارتاید جنسیتی معرفی کنند.

او روز چهارشنبه از سیاستمداران و شخصیت‌های برجسته زن مانند اورزلان فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق امریکا، نجلا بودن، نخست‌وزیر تونس خواست تا «توجهات وسیع [جهانی] را به آپارتاید جنسیتی [طالبان] به عنوان یک جرم» جلب کنند.

او گفته است که آپارتاید جنسیتی طالبان «جنایت علیه بشریت» است.

کمیشنر سابق کمیسیون حقوق بشر در مقاله‌اش در وبسایت موسسه تحقیقاتی هوور نوشت که مشابهت زیادی میان رژیم آپارتاید نژادی آفریقای جنوبی و سیاست‌های طالبان در برابر زنان در افغانستان وجود دارد.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل و شماری از فعالان حقوق زن تلاش دارند که کشورهای عضو سازمان ملل تبعیض و سرکوب زنان افغان را به عنوان آپارتاید جنسیتی به رسمیت بشناسند. آنها امیدوارند که این شناسایی فشارها بر طالبان برای کاهش محدودیت‌ها بر زنان افغان را افزایش دهد.

دولت نژادپرست و سفیدپوست آفریقای جنوبی از ۱۹۴۸ تا ۱۹۹۴ میلادی نظام آپارتاید نژادی را بر این کشور حاکم کرده بود. سیاهپوستان که اکثریت جمعیت کشور را تشکیل می‌دادند، حق زندگی در مناطق سفیدپوست را نداشتند، از اماکن و تاسیساتی که سفید پوست‌ها در آن بودند، نمی‌توانستند استفاده کنند.

اکنون، در اثر سیاست‌های طالبان زنان افغان به‌دلیل جنسیت شان، با محدودیت‌ها و محرومیت‌های مشابه سیاهپوستان در آفریقای جنوبی رو به‌رو هستند.

نادری می‌گوید که طالبان با ۸۶ فرمان دسترسی زنان را به آموزش، اشتغال، خدمات بهداشتی و فرصت‌های اقتصادی محدود کرده است.

او در مقاله‌ اش نوشت: «این سیاست‌ها و رفتارهای سیستماتیک هدفی جز حذف کامل زنان از جامعه و گرفتن نقش‌های اجتماعی شان ندارد.»

طالبان در دو سال گذشته تمام مشاغل و مکان‌های مربوط به زنان را بسته است. در آخرین مورد، آرایشگاه‌های زنانه به دستور این گروه بسته شد.

این آرایشگاه‌ها به عنوان آخرین مکان برای اشتغال و درآمد زنان توصیف شده که در نتیجه، اکنون زنان از نظر اجتماعی و اقتصادی کاملا به مردان وابسته شده‌اند.