اعلامیه نشست اسلامآباد: «دهلیز اقتصادی چین-پاکستان» را به سوی افغانستان تمدید میکنیم
به تازگی اعلامیه پایانی دیدار وزیران خارجه پاکستان، چین و طالبان در اسلامآباد منتشر شده که در آن از تمدید «دهلیز اقتصادی چین-پاکستان به افغانستان» سخن گفته شده است. براساس این اعلامیه، سه طرف تعهد خود را برای همکاری در چهارچوب طرح اقتصادی «کمربند و جاده» چین اعلام کردهاند.
چین گانگ وزیر خارجه چین، بلاول بوتو زراداری وزیر خارجه پاکستان و امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان روز ۱۶ ثور در اسلامآباد دیدار کردند و اعلامیه پایانی دیدار آنها روز دوشنبه (۱۸ ثور) پخش شد.
در این اعلامیه درباره چگونگی تمدید دهلیز اقتصادی چین-پاکستان، معروف به طرح «سیپک» به افغانستان توضیح داده نشده است.
طرح ۶۵ میلیارد دالری سیپک شامل ساخت شبکهای از راههای آبی، جادهای و ریلی به طول بیش از سه هزار کیلومتر میشود که هدف آن ایجاد دهلیز امن ورود منابع انرژی از خاورمیانه به چین از طریق پاکستان است.
در اعلامیه پنجمین نشست وزیران خارجه سه طرف همچنین آمده که آنها بر اهمیت طرحهای جاری در افغانستان از جمله پروژه برق کاسا-۱۰۰۰، تاپی و راههای آهن این کشور تاکید کردند.
در این اعلامیه از اداره طالبان به عنوان «حکومت موقت افغانستان» نام برده شده و در آن به موضوع حقوق زنان و کودکان در افغانستان تحت کنترول طالبان هم اشاره شده است.
در اعلامیه آمده: «با ملاحظه این که حکومت موقت افغانستان به صورت مکرر اطمینان داده که به حقوق و منافع زنان احترام میگذارد و آن را حفاظت میکند، سه طرف از جامعه بینالمللی خواستند که از بازسازی و توسعه در افغانستان حمایت کند.»
وزیران خارجه پاکستان، چین و طالبان در اعلامیه خود همچنین از جامعه بینالمللی خواستهاند که با اداره طالبان «تعامل» کند ظرفیتهای حکومتداری را در افغانستان توسعه دهد.
تا اکنون هیچ کشوری، حتی پاکستان که همواره متهم به حمایت همهجانبه از گروه طالبان، اداره این گروه را به رسمیت نشناخته است.
طالبان حقوق زنان و دختران را به صورت گستردهای نقض کرده و آن را از صحنههای عمومی از جمله مراکز آموزشی بالاتر از صنف ششم حذف کردهاند.
طالبان زنان را از اشتغال تقریبا به صورت کامل منع کردهاند و به صورت محدودی تنها در مراکز درمانی و مکاتب ابتدایی دخترانه به آنها اجازه دادهاند که کار کنند.