ایران خواهان مذاکره با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا قبل از روی کار آمدن ترامپ شد

رئیس‌جمهور ایران گفت که حکومت‌اش مایل است تا قبل از روی کار آمدن ترامپ، با آژانس انرژی اتمی وارد مذاکره شده و تردیدها درباره برنامه‌ای هسته‌ای خود را برطرف کند. رئیس آژانس مذکور دستیابی به نتایج در مذاکرات هسته‌ای با ایران را «حیاتی» خواند.

رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مذاکرات هسته‌ای با ایران را برای جلوگیری از درگیری جدید در منطقه مهم خواند.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران به رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که آمادگی‌ خود را برای همکاری با این سازمان برای رفع ابهامات و شبهات ادعایی درباره فعالیت هسته‌ای کشورش اعلام می‌کند.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران نیز در دیدار با گروسی تصریح کرد که ایران بر مبنای «منافع ملی و حقوق مسلم خود» مایل به مذاکره است اما «آماده مذاکره تحت فشار و ارعاب» نیست.

گروسی که اخیرا به تهران سفر کرده است، می‌گوید که «تاسیسات هسته‌ای ایران نباید مورد حمله قرار گیرد.»

پیشتر اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل پیشتر به ایران هشدار داد که جمهوری اسلامی «بیش از هر زمان دیگر در معرض حملات به تاسیسات هسته‌ای‌اش» قرار دارد.

در همین‌حال، رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی نیز در دیدار با گروسی گفت که «اقدامات متقابل فوری» را علیه هرگونه تحریم از سوی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی اتخاذ خواهد کرد.

ایران در سال‌های اخیر دستگاه‌های نظارتی مورد استفاده برای نظارت در برنامه‌ای هسته‌ای خود را خاموش کرده و بازدید بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را منع کرده است.

با این‌حال گروسی گفت که روز جمعه از نیروگاه‌های غنی‌سازی اورانیوم در ایران بازدید خواهد کرد تا تصویری جامع از برنامه‌ هسته‌ای ایران دریافت کند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیشتر گفت که ایران ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به میزان قابل توجهی تا ۶۰درصد افزایش داده است.

با این‌حال رئیس‌جمهور ایران بر مذاکرات هسته‌ای قبل از برگشت مجدد ترامپ به کاخ ریاست‌جمهوری در حالی تاکید می‌کند که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ تهران با قدرت‌های جهان (برجام) که بر اساس آن ایران در بدل رفع تحریم‌های اقتصادی، غنی سازی یورانیوم را متوقف می‌کرد، خارج شد.

حدود یک سال پس از این توافق، به‌دلیل سیاست فشار حد اکثری ترامپ بر ایران، تهران شروع به نقض آن کرد.

ایران همواره تلاش برای رسیدن به سلاح هسته‌ای را تکذیب کرده اما گفته است که اورانیوم را تنها برای استفاده در انرژی غیر نظامی استفاده می‌کند.