هشت سازمان بینالمللی میگویند اسرائیل شروط امریکا برای کمکرسانی به غزه را نقض کرده است
هشت سازمان امدادی بینالمللی روز سهشنبه گفتند که اسرائیل شروط امریکا مبنی بر ارائه کمکهای بشردوستانه به غزه را اجرا نکرده است. سخنگوی وزارت خارجه امریکا اما میگوید که اسرائیل شروط را نقض نکرده و ارسال کمکهای نظامی به این کشور محدود نمیشود.
هشت سازمان امدادی بینالمللی روز سهشنبه در بیانیهای مشترک هشدار دادند که اسرائیل برخلاف خواستهها و هشدارهای امریکا مبنی بر ارائه کمکهای بشردوستانه به غزه، شرایط را در شمال غزه «بدتر» کرده است.
سازمانهایی چون آکسفام و نجات کودکان گفتند که «وضعیت انسانی در غزه اکنون در پایینترین سطح خود از آغاز جنگ در اکتوبر ۲۰۲۳ رسیده است.»
آنان هشدار دادهاند که وضعیت انسانی در غزه نسبت به یک ماه پیش بحرانیتر شده است و از امریکا خواستند تا ارزیابی کند که «اسرائیل تعهدات خود را نقض کرده است یا خیر.»
با اینحال وزارت خارجه امریکا روز سهشنبه اعلام کرد که حکومت جو بایدن به این نتیجه رسیده است که اسرائیل در حال حاضر مانع کمک به غزه نمیشود و قوانین ایالات متحده را نقض نکرده است.
ودانت پتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا به خبرنگاران گفت که اسرائیل اقداماتی را برای رسیدگی به این خواستهها انجام داده است و واشنگتن به ارزیابی وضعیت ادامه خواهد داد.
پتل گفت: «ما شاهد پیشرفتهایی بودهایم. ما معتقدیم که اگر مداخله ایالات متحده نبود، این تغییرات ممکن بود هرگز رخ نمی داد.»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه و لوید آستین، وزیر دفاع امریکا در نامهای در ۱۳ اکتوبر به همتایان اسرائیلی خود فهرستی از اقدامات مشخصی را ارائه کردند که اسرائیل باید طی ۳۰روز آینده برای رسیدگی به وضعیت انسانی غزه انجام دهد.
آنها در این نامه گفتند که انجام ندادن این اقدامات ممکن است عواقب احتمالی بر کمک نظامی ایالات متحده به اسرائیل داشته باشد.
بر اساس قوانین ایالات متحده، واشنگتن ارائه کمکهای نظامی و امنیتی به دولتهایی که کمکهای بشردوستانه ایالات متحده را محدود میکنند، متوقف میکند.
با اینحال هشت سازمان امدادی بینالمللی میگویند از ۱۵ مورد اقدامات ذکر شده در نامه بلینکن و آستین، تنها چهار مورد بهطور جزئی اجرا شده و متباقی موارد اجرا نشده است.
در اوایل ماه نوامبر، وزارت خارجه امریکا اعلام کرد که نتایج میدانی درباره اقدامات اسرائیل برای ارائه کمکهای بشردوستانه به غزه تا ۴ نوامبر به اندازه کافی خوب نبوده است.
اما پتل امروز گفت که اسرائیل اقداماتی را از جمله بازگشایی گذرگاه اریز، چشم پوشی از برخی الزامات گمرکی و باز کردن مسیرهای اضافی برای انتقال کمکها را در غزه را انجام داده است.
از آغاز تهاجم اسرائیل بر غزه تاکنون ۴۳هزار و ۵۰۰ فلسطینی کشته شدهاند و بیش از ۱.۳ میلیون نفر آواره شدهاند.