طالبان به نشست اضطراری رهبران کشورهای اسلامی در ریاض دعوت نشد

طالبان به نشست اضطراری رهبران کشورهای عربی و اسلامی که روز دوشنبه در ریاض آغاز شد، دعوت نشده است. مقامات ایران، پاکستان، ترکیه، اردن، مصر و کشورهای اسلامی دیگر برای بحث در مورد جنگ غزه و لبنان به پایتخت عربستان سعودی رفته‌اند.

نشست اضطراری سران کشورهای عربی و اسلامی در مورد جنگ غزه و لبنان روز دوشنبه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی آغاز شد. این نشست با حضور مقامات کشورهای مختلف عربی و اسلامی برگزار می‌شود و هدف اصلی آن بررسی و اتخاذ موضع در برابر بحران‌های جاری در غزه و لبنان است.

محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در سخنرانی افتتاحیه خود عملیات اسرائیل در غزه را "نسل‌کشی" خواند و خواهان آتش‌بس فوری در غزه و لبنان شد. وی همچنین عملیات اسرائیل در لبنان و حمله به ایران را محکوم کرد. این نشست به دلیل تاکید کشورهای شرکت‌کننده بر آتش‌بس فوری و حمایت از حقوق فلسطینیان و لبنانی‌ها اهمیت ویژه‌ای برای «جهان اسلام» دارد.

مقامات دیگر کشورهای عربی و اسلامی نیز در این نشست به بیان نگرانی‌های خود از تلفات انسانی در نتیجه حملات اسرائیل به غزه و لبنان پرداختند.

عدم دعوت طالبان به این نشست، به ویژه با توجه به نگرانی‌های بین‌المللی از نقض حقوق بشر در افغانستان و محدودیت‌های اعمال شده بر حقوق زنان، تأکید بر نارضایتی جامعه جهانی از سیاست‌های این گروه به ویژه در زمینه حقوق بشر است.

تاکنون هیچ کشوری در جهان طالبان را به عنوان حکومت مشروع افغانستان به رسمیت نمی‌شناسد.

طالبان پس از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۲۱، محدودیت‌هایی شدید بر آزادی‌های زنان و دختران اعمال کرده و این امر موجب افزایش انتقادها از سوی کشورهای مختلف شده است.

سیاست‌های سختگیرانه طالبان در سه سال گذشته باعث انزوای افغانستان در مناسبات بین‌المللی شده است. این گروه در سه‌ سال گذشته، درخواست‌های کشورهای اسلامی برای احترام گذاشتن به حقوق بشر، حقوق زنان و بازگشایی مکاتب دخترانه را، نادیده گرفته است.

پیش از این خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان، گفته بود افغانستان تنها کشور اسلامی است که شریعت را به‌طور کامل اجرا می‌کند. با این حال، تاکنون هیچ کشوری، به شمول کشورهای اسلامی، این گروه را به رسمیت نشناخته و از آن‌ها در نشست‌های سرنوشت‌ساز نیز دعوت نمی‌کنند.