حمله مرگبار کویته؛ وزیر دفاع پاکستان انگشت اتهام را به سوی هند و طالبان دراز کرد
خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان حمله مرگبار کویته را بخشی از جنگ نیابتی هند علیه پاکستان دانست و طالبان افغان را به «تبانی و چشمپوشی» متهم کرد. او روز دوشنبه گفت استفاده از خاک افغانستان در چنین حملاتی، «تجاوز علیه پاکستان محسوب میشود.»
در حمله روز گذشته گروه جداییطلب ارتش آزادیبخش بلوچ در کویته، نزدیک به ۳۰ نفر کشته شده و بیشتر از ۶۰ نفر دیگر زخم برداشتند. برخی منابع گفتند که اکثریت قربانیان اعضای ارتش پاکستان اند.
وزیر دفاع پاکستان گفت: «شاید نتوان گفت که این[حمله] با تایید رسمی حکومت افغانستان است، اما عدم اقدام علیه این فعالیتها یا نادیده گرفتن آنها، نشاندهنده نوعی چشمپوشی یا حتی تبانی غیرمستقیم است.»
او افزود: «خاک افغانستان نیز برای چنین اقدامات تروریستی استفاده میشود.»
طالبان اتهامات مقامات پاکستانی را رد کرده و گفته است که پاکستان مسئولیت ناتوانی خود را به عهده افغانستان میاندازد.
خواجه آصف در این مصاحبه هند را متهم کرد که با استفاده از تحریک طالبان پاکستان و ارتش آزادی بخش بلوچ، «جنگ نیابتی» علیه این کشور راه انداخته است.
وزیر دفاع پاکستان تصریح کرد: «حمله تروریستی کویته بخشی از یک جنگ نیابتی است که هند از طریق گروههایی مانند تحریک طالبان پاکستان و ارتش آزادیبخش بلوچستان علیه ما به راه انداخته است.»
او گفت: «این اقدام، توطئهای برای ناکام گذاشتن تلاشهای چین برای توسعه پاکستان است.»
شهروندان چینی مستقر در پاکستان طی یک سال گذشته بارها هدف قرار گرفتهاند. روز سه شنبه هفته گذشته دو شهروند چین در پی تیراندازی نگهبان امنیتی یک کارخانه پوشاک در مرکز شهر کراچی زخمی شدند. ماه قبل دو مهندس چینی در نزدیکی فرودگاه کراچی کشته شدند. در ماه مارچ سال جاری پنج کارگر چینی در خیبرپختونخواه کشته شدند.
وزیر دفاع پاکستان گفت که «چینیها را به این دلیل مورد حمله قرار میدهند که مجبور به ترک کشور شوند.»
وزیر دفاع پاکستان گفت که نیروهای امنیتی زیادی برای تامین امنیت پروژههای مشترک چین و پاکستان اختصاص یافته است.
چین از متحدان استراتژیک پاکستان است و در سالهای اخیر، بیشترین سرمایهگذاری را در این کشور انجام داده است. با این حال، پروژههای عمرانی چین بارها هدف حملات گروههای ستیزهجو، عمدتا توسط جداییطلبان بلوچ، قرار گرفتهاند.
خواجه آصف با اشاره به تشدید خشونتها در خیبرپختونخواه و بلوچستان گفت: «این اقدامات را نمیتوان تنها به عنوان یک مبارزه داخلی تعبیر کرد؛ این تلاشها در راستای بیثبات کردن پاکستان انجام میشود که نه تنها از سوی هند، بلکه کشورهای دیگری نیز، به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این کار دست دارند.»