'سازمان جهانی علیه شکنجه' می‌گوید شکنجه زنان و مردان در زندان‌های طالبان ادامه دارد

سیبیل مانی، هماهنگ‌کننده حقوق بشر سازمان جهانی علیه شکنجه پس از سفر به افغانستان، اعلام کرد که شکنجه مردان و زنان در زندان‌های طالبان ادامه دارد. مانی گفت مردان و زنانی که از سیاست‌های طالبان در افغانستان انتقاد کرده‌اند زندانی و شکنجه شده‌اند.

سوئیس اینفو گزارش داد که هماهنگ‌کننده حقوق بشر سازمان جهانی علیه شکنجه در پایان ماه اگست به افغانستان سفر کرده و در طول این مأموریت یک‌هفته‌ای با سازمان‌های غیردولتی محلی و بین‌المللی، زنان و زندانیان سابق دیدار کرده است.

هدف از این سفر بررسی چالش‌های فعلی حقوق بشر و وضعیت فضای مدنی عنوان شده است.

خانم مانی به این رسانه گفت که زندانیان در بازداشتگاه‌های طالبان با شکنجه و انواع بدرفتاری‌ها روبه‌رو هستند.

او افزود که قوانین جدید طالبان، از جمله پوشش اجباری کامل صورت و بدن برای زنان، آزادی‌های فردی آن‌ها را به شدت محدود کرده و زنان نمی‌توانند به‌تنهایی سفر کنند و در صورتی که چشمان‌شان پوشیده نباشد، از ورود به ادارات دولتی منع می‌شوند.

سیبیل مانی همچنین تأکید کرده که قانون امر به معروف طالبان محدودیت‌های بسیاری بر زنان تحمیل کرده و حتی مردان را مجبور کرده است که همسران خود را «کنترول» کنند.

او اشاره کرد که با وجود ادعای ممنوعیت شکنجه توسط رهبر طالبان، زندانیان سابق همچنان از تجربه شکنجه در زندان‌ها و بازداشتگاه‌های پولیس این گروه خبر می‌دهند.

یکی از زنان افغان به خانم مانی گفته که به‌عنوان صاحب یک کلینیک خصوصی از توزیع کیت‌های بهداشتی و برگزاری دوره‌های برنامه‌ریزی خانواده برای زنان منع شده و این خدمات اکنون باید از طریق دفتر بهداشت به شوهران توزیع شود.

خانم مانی به نقل از این زن گفته: «بسیاری از مردان از پذیرش چنین اقلامی احساس شرم می‌کنند و به همین دلیل، بسیاری از زنان به این کیت‌ها دسترسی پیدا نمی‌کنند.»

او در مورد دلایل بازداشت زنان افغان توسط طالبان گفت: «بیشتر موارد به روابط مربوط می‌شود. ترک همسر توسط زن جرم محسوب می‌شود و زنان ممکن است به‌خاطر این موضوع بازداشت و به‌طور عمومی شلاق زده شوند.»

هماهنگ‌کننده حقوق بشر سازمان جهانی علیه شکنجه تأکید کرده است که مردان به دلیل انتقاد از طالبان یا اعتراض علیه این گروه بازداشت می‌شوند و گزارش‌ها حاکی از شکنجه و تهدید به مرگ آن‌ها در زندان‌هاست.