رئیس سندیکای کنسرو ایران: مهاجران باید مانند شهروندان عادی از خدمات اجتماعی برخوردار باشند

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت این کشور مشکل نیروی انسانی دارد و باید با دادن «همه خدمات یک شهروند عادی» به مهاجران افغان به این مشکل رسیدگی کند. مسعود بختیاری️ خواهان ارائه خدمات اجتماعی مانند بیمه صحی و خدمات بانکی به مهاجران شد.

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران در ویدیویی که شبکه اصلاحات‌نیوز در تلگرام منتشر کرده، می‌گوید ایران با مشکل نیروی انسانی مواجه است و باید همه افغان‌ها را بیمه کند و از تمام خدماتی که یک شهروند ایرانی دریافت می‌کند، بهره‌مند سازد تا بتوانند برای این کشور کار کنند.

آقای بختیاری، که به نوعی سیاست مهاجرتی جمهوری اسلامی را زیر سوال می‌برد، با اشاره به شیوه برخورد دیگر کشورها با مهاجران، می‌پرسد: «چرا ما باید در بسیاری از زمینه‌ها با دنیا متفاوت باشیم؟ چرا نباید از نیروی مهاجران خود در جهت رونق اقتصادی کشور بهره‌مند شویم؟»

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و نسبت جمعیت بومی و مهاجر در این کشورها اشاره می‌کند. آقای بختیاری می‌پرسد: «کدام‌یک از این جمعیت‌ها توانسته نیروی محرکه صنایع، بازرگانی و گردشگری آن‌ها باشد؟ قطعاً نیروی مهاجر.»

او ایران را یک کشور مهاجرپذیر توصیف می‌کند که از همسایه شرقی‌اش مهاجر پذیرفته است. آقای بختیاری می‌پرسد: «چرا کار آن‌ها به‌صورت رسمی انجام نمی‌شود تا به‌عنوان یک مهاجر رسمی محسوب شوند، کارت مهاجرت دریافت کنند، شغل داشته باشند، بیمه شوند، کارت بانکی بگیرند و از همه خدمات یک شهروند عادی برخوردار شوند؟»

این در حالی است که طبق سیاست مهاجرتی جدید جمهوری اسلامی، باید تا پایان سال دست‌کم دو میلیون مهاجر بدون مدارک افغان، ایران را ترک کنند. به گفته فرمانده کل نیروی انتظامی ایران، در ماه‌های گذشته بیش از ۷۵۰ هزار شهروند افغان از ایران اخراج شده‌اند.

در همین حال، برای افغان‌هایی که همچنان در ایران اقامت دارند، شرایط زندگی روز به روز دشوارتر می‌شود. در بسیاری از استان‌های ایران حضور مهاجران افغان ممنوع اعلام شده و به کارفرمایان درباره استخدام افغان‌ها هشدار داده شده است. در بسیاری از شهرها نیز به ایرانیان توصیه شده از اجاره دادن به افغان‌ها خودداری کنند.

از سوی دیگر، بسیاری از خانواده‌ها و کارگران افغان به دلیل نداشتن مدارک اقامت از بیمه محروم هستند. بخش بزرگی از کارگرانی که در کارگاه‌ها و به‌ویژه در مشاغل سخت مشغول به کار هستند، بیمه نیستند و این موضوع آسیب‌پذیری کارگران مهاجر در ایران را بیشتر کرده است.