بریتانیا درخواست پناهجویان افغان، ایرانی و سوری را «سریعتر» پیگیری خواهد کرد
نخستوزیر بریتانیا اعلام کرد حکومتش درنظر دارد برای کاهش حجم پروندههای انباشته، درخواست پناهندگی کشورهایی با میزان بالای پذیرش را «سریعتر» بررسی کند. بنا به آمار، پناهجویان افغان، سوری، سودانی و ایرانی بیشترین چانس پذیرش را در بریتانیا دارند.
به گزارش دیلی تلگراف، کییر استارمر روز دوشنبه در پاسخ به سوالی در مورد بررسی سریعتر پناهجویان این کشورها گفت که حکومت حزب کارگر میخواهد «تمام پروندههای موجود در سیستم سریعتر طی مراحل شوند.»
ایوت کوپر، وزیر داخله بریتانیا از ذکر نام کشورهایی که ممکن است شامل این برنامه شوند خودداری کرد، اما افغانستان یکی از کشورهایی است که بیشترین متقاضی پناهجویی را در بریتانیا دارد و میزان پذیرش پروندههای افغانها ۹۶ درصد است.
پس از آن مهاجران اهل سوریه، اریتره، سودان و ایران قرار دارند که شهروندان شان به علت جنگ داخلی، سرکوب و آزار سیاسی و مذهبی به بریتانیا پناهنده میشوند و چانس پذیرش آنها خیلی بالاست.
بنا به آمار، ۱۲۰ هزار پرونده مهاجرتی در بریتانیا بررسی نشده اند که بیش از ۳۵ هزار پرونده آن متعلق به این پنج کشور اند.
نخست وزیر بریتانیا حکومت محافظهکار ریشی سونک را مسئول انباشته شدن این پروندهها توصیف کرد و گفت که بریتانیا در این مورد بدترین وضعیت را در مقایسه با کشورهای دیگر دارد.
استارمر همچنین افزود که بهمنظور جلوگیری از عبور پناهجویان از کانال مانش، با قاچاقبران انسان مانند اعضای شبکههای تروریستی رفتار خواهد شد.
او شبکههای قاچاق انسان را تهدید جدی برای امنیت جهانی تلقی کرد و گفت که بودجه سازمان امنیت مرزی بریتانیا را از ۹۷ میلیون دالر به ۱۹۴ میلیون دالر افزایش خواهد داد.
بر اساس آمارها از آغاز سال میلادی، بیش از ۳۱هزار پناهجو از کانال مانش وارد بریتانیا شده و حداقل ۵۶ نفر جان خود را از دست دادهاند.
وزیر داخله بریتانیا گفت که یکی از راههای کاهش پروندهها، رسیدگی سریع به تقاضای مهاجران «کشورهایی عمدتاً مصون» است و مهاجران رد شده این کشورها زودتر از بریتانیا اخراج شده میتوانند.